Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Stresshantering, kamratstöd och debriefing

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • #16
    Effekter av psykologisk debriefing och avlastningssamtal efter traumatisk händelse hos brandpersonal, Examensarbete, Högskolan i Kristianstad - 2010

    "Denna uppsats undersöker effekter av psykologisk debriefing och avlastningssamtal efter traumatiska händelser hos brandpersonal. Enkätstudiens fokus låg på brandpersonalens känslomässiga påverkan av traumatiska händelser i arbetet. Femtionio personer deltog i enkätstudien, varav 91 procent upplevt en traumatisk händelse. Det fanns inga signifikanta skillnader i posttraumatiska stressreaktioner och psykologiskt välbefinnande hos brandmän efter traumatisk händelse beroende av huruvida brandmännen deltagit i tidig intervention i form av avlastningssamtal, psykologisk debriefing eller inte medverkat i någon form av tidig intervention."
    Läs uppsatsen här > > >.

    Författare: David Nyman & Gisela Einars

    Kommentera


    • #17
      Stress hos brandmän i Helsingborg, Projektarbete vid företagsläkarkursen 2006/2007

      Del av sammanfattning:
      Syftet med denna studie var att få en bild av brandmännens upplevelse av stress i Helsingborg 2005. Var utfallet beroende ålder eller om det var heltids- eller deltidsbrandmän? Studien skulle förhoppningsvis ge svar på om de frågor/påståenden som används vid brandmännens årliga hälsokontroller, var relevanta och om frågorna/påståendena behöver kompletteras eller ändras.
      Läs uppsatsen här > > >

      Författare: Lars Westman

      Kommentera


      • #18
        Förekomst och hantering av psykisk ohälsa och stress inom räddningstjänsten i Norrbotten, 2018

        En enkät- och intervjustudie från 2018.

        Att arbeta inom räddningstjänst innebär att man ställs inför många psykiskt och fysiskt påfrestande situationer. I de flesta fallen genomförs räddningsinsatser i miljöer med stora risker där tiden är essentiell för att kunna rädda liv, egendom och miljö. Detta kan medföra mentala påfrestningar såsom stress- och krisreaktioner, vilka kan vara så allvarliga att de leder till sjukskrivning. Därför är det av stor vikt att ha färdiga åtgärder för hantering av dessa reaktioner för insatspersonal som varit med om svåra påfrestningar.

        Läs examensarbetet här > > >.

        Kommentera

        Annonser

        Kollapsa

        Working...
        X