Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

AFS:er för räddningstjänst

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • AFS:er för räddningstjänst

    Arbetsmiljöverket har en komplett lista över samtliga gällande AFS:er här >>>

    I detta ämnet samlas olika sammanställningar och listor som är lite mer anpassade för räddningstjänstens behov. Kom dock ihåg att det alltid är ni som arbetsgivare som ska tolka och bedöma vad som gäller oavsett vad jag eller någon annan skriver i dokumenten som finns här.

    Nyckelord: AFS arbetsmiljö arbetsmiljöföreskrifter
    Senast ändrad av PO; 2016-09-30, 13:25.

  • #2
    Excel-ark med operativa AFS:er - 2016

    I det bifogade dokumentet finns en sammanställning över AFS:er som jag bedömt vara intressanta för räddningstjänsten ur ett operativt perspektiv. Vissa av dessa är intressanta även ur ett icke operativt perspektiv och då finns det en kryssruta där jag markerat det.

    Vissa AFS:er känns ganska långsökta vad gäller räddningstjänst men kan ha en viss koppling. Då har jag ändå tagit med dem så får ni själv bedöma om de passar in för er organisation.

    I vissa av de nämnda AFS:erna kan det vara tveksamt att de gäller för räddningstjänsten när man läser texten i paragrafen om tillämpningsområde. Min tanke med att ändå ha med dessa i listan är att AFS:en kan fungera som en vägledning för den riskbedömning enligt SAM (AFS 2001:1) som ändå måste ske om man utför den typen av arbetsuppgift.

    Det finns i Excelarket länkar till föreskriften på Arbetsmiljöverkets hemsida.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera

    Annonser

    Kollapsa

    Working...
    X