Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Avtal med räddningsvärnspersonal

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Avtal med räddningsvärnspersonal

    I detta ämne samlas avtal mellan räddningstjänster och räddningsvärnspersonal.


    Nyckelord: avtal personal räddningsvärn frivillig brandkår frivilligkår tjänsteplikt
    Senast ändrad av PO; 2016-11-24, 12:39.

  • #2
    Avtal räddningsvärn, Ängelholm - 2006

    Normalt kan räddningsvärn enbart användas under pågående räddningsinsats. Detta avtal reglerar anställningen för räddningsvärnsmän så att de även kan användas för eftersläckning, bevakning, sanering.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera


    • #3
      Avtal för räddningsvärnspersonal, Skåne nordväst - 2020

      Skåne nordväst har ett nyinrättat räddningsvärn som utgår från en av heltidsstationerna. Bifogat finns avtalet som används och nedan är text som beskriver deras tankar.

      "Vi har valt en lösning på två ben för RSNV-värn.

      1. Insatser som sker under räddningstjänst samt all utbildning och övning

      Dessa går under skrivelserna i LSO och räddningsvärn/tjänsteplikt. Ofta sägs att man inte kan nyttja räddningsvärn utanför ”räddningstjänst”. Det är sant i stort men det man missar är att det faktiskt står i LSO om övning och utbildning. Det råder inte ”räddningstjänst” när de är inne och övar. En intressant kuriositet.

      2. Insatser som ligger utanför LSO, ex bevakning, stödja medlemskommuner vi små eller större kriser

      För dessa finns ett anställningsavtal för var individ. En form av intermittent anställning (timanställning). Bifogar hur vårt avtal ser ut. Vi har haft vår text för remiss hos SKR. Som alltid kan inte en jurist ge ett vattentätt svar (de kan bara Högsta domstolen ge) men vi har i alla fall fått ett ”jag kan inte se något problem med detta upplägget i nuläget”. Tillräckligt för oss att köra på.

      Vi har skrivit avtalet kopplat till sitt medlemskap i värnet. Vi ser det som att skulle en person inte längre vara utsedd till räddningsvärnspersonal enligt LSO så faller även anställningen.

      För individen spelar det i praktiken inte någon roll vad de åker på för händelse utan de svarar ja och nej som alltid vid larm. De åker, gör sitt jobb och rapporterar lön på samma sätt hela tiden."
      Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

      Kommentera


      • #4
        Avtal med räddningsvärnspersonal, Brandkåren Norra Dalarna - 2020

        Brandkåren Norra Dalarna har anslutningsavtal för personalen som ingår i ett räddningsvärn.
        Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

        Kommentera


        • #5
          Avtal med räddningsvärnspersonal, Sala/Heby - 2020

          Sala/Heby har valt att timanställa sin räddningsvärnspersonal som Rib-personal. Det vill säga att de får samma ersättning som Rib-personalen när de blir inkallade men utan att de har en beredskapsersättning.
          De är försäkrade via kommunen och när de tas in för övning så har de ersättning enligt något som heter tjänstgöring i Rib-avtalet.

          Räddningstjänsten har köpt in en enkel skyddsutrustning i form av snickarbyxa och skyddskeps och tanken är att de arbetar med eftersläckning och då använder materielen som lämnats kvar på platsen av dem som varit där först. Om det skulle bli flera större bränder samtidigt kan de arbeta självständigt med arbetsledning av någon ur den fast anställda personalen.

          Kommentera


          • #6
            Två olika avtal, Södra Älvsborg - 2020

            Södra Älvsborg har två olika avtal för sin värnpersonal. Det ena fallet handlar om räddningstjänstuppdrag och det andra fallet som handlar om IVPA. För att lösa försäkringsbiten vid IVPA tecknar man ett anställningsavtal enligt AB med personen.
            Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

            Kommentera

            Annonser

            Kollapsa

            Working...
            X