Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Blandade nyheter från Kem 2012

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Blandade nyheter från Kem 2012

    Jag gjorde ett kort nedslag i utställningsdelen av Kem 2012. I följande inlägg redovisa några produkter som var nya och som jag tycker var innovativa och spännande.

  • #2
    Ordning och reda på all räddningstjänstutrustning, Drägerware

    En programvara för att hålla ordning på all räddningstjänstutrustning och när den ska testas, testresultat etc. Det som gör denna programvara intressant är att den är unviversell och fungerar på all räddningstjänstmateriel, inte bara på Drägers egna produkter. Det finns alltså en möjlighet att bli av med många egenutvecklade Excel- och Worddokument som ligger lagrade på olika platser i nätverket och istället ha en programvara för alla räddningstjänstinventarier och dess testschema.

    Programmet, Drägerware, som använts i många år i Tyskland har i förra veckan driftats i Nerike och i Laholm. Jag fick en pdf som ännu inte översatts färdigt, men den ger en bra bild av funktionaliteten.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera


    • #3
      Telemetri för rökdykning, övervaka rökdykarnas status

      Elektronisk övervakning av hur rökdykarnas status är angående lufttillgång, tider för rökdykningen och liknande som automatiskt överförs till personal utanför byggnaden har ännu inte slagit igenom i Sverige. Det finns dock flera produkter på marknaden som bara väntar på att tas i drift.

      Interspiro har ett system som heter SpiroLink där datan från flera olika rökdykargrupper presenteras på en ruggad pekskärmsdator.
      Produktbroschyr >>>

      Honeywell hade till sina Fenzy andningsapparater (för övrigt nya på svenska marknaden) ett Telemetrisystem som heter Tracr.
      Websajt >>>

      Drägers Merlin har sin stora tavla där det går att följa rökdykarnas data i realtid. Den har mer än tio år på nacken och kommer att arbetas om under året.
      Se bifogade pdf-filer


      MSA har sin Telemetrilösning som heter alpha
      Websajt >>>
      Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
      Senast ändrad av PO; 2012-03-21, 13:50.

      Kommentera


      • #4
        Kombinerad sele för fallskydd och andningsapparat, MSA

        MSA har utvecklat en sele för sin andningsapparat som dessutom är godkänd som fallskyddssele, stödsele och för arbete hängande i rep. Smart!

        Klicka på bilden för större storlek

Namn:	        sele.jpg
Visningar:	1
Storlek:	76,9 kB
ID:     	24290
        Senast ändrad av PO; 2012-03-22, 08:07.

        Kommentera


        • #5
          Trådlös talknapp för Rakel, SRS AB

          SRS visade upp en talknapp modell större som fungerar trådlöst och därmed kan fästas under en kemdräkt eller ett larmställ. Talknappen kommunicerar via blåtand och kan via en adapter anslutas till de vanligaste förekommande radioapparaterna på marknaden.
          Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

          Kommentera

          Annonser

          Kollapsa

          Working...
          X