Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Spontan mänsklig förbränning. Finns det?

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Spontan mänsklig förbränning. Finns det?

    Professor Bryan på University of Maryland hade under en av sina föreläsningar i slutet av 1980-talet ett avsnitt om spontan mänsklig förbränning (spontaneous human combustion). Det han berättade gick ut på att det då och då rapporterades om att människor hade självantänt. Jag visste inte om man skulle ta detta på allvar eller om han egentligen drev med oss studenter. Teorin han hade då var att kroppen under vissa förutsättningar kunde producera mer energi än den kunde göra av med och att detta var orsaken till att det ibland uppstod spontan mänsklig förbränning.

    Nu sprang jag i alla fall på en artikel i ämnet där det fanns en annan teori. Den handlar om att människor i vissa fall kan skapa aceton och att det då lagras i fettvävnader i kroppen.

    Ta allt detta med en stor nypa salt då jag varken har koll på seriositeten hos tidningen som beskriver det eller bakgrunden till fallet som beskrivs. Men har du någonsin funderat på om och varför människor kan självantända så ska du läsa nedanstående reportage. Och om du någonsin får ett larm om en människa som brinner och det bara ligger ett par ben kvar när du kommer fram, se till att få testat för spår av aceton i resterna.

Annonser

Kollapsa

Working...
X