Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Mässbevakning våren 2014

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Mässbevakning våren 2014

    Under våren 2014 har det varit några mässor och konferenser där utställare visar upp sina sortiment. I vanlig ordning finns det mycket spännande och som vanligt går det inte att garantera en fullständig täckning av allt det spännande som finns.

    I detta inlägget presenteras produkter som visats på Kemkonferensen, Teknikdagarna i Skövde och Brandkonferensen i Helsingborg.

  • #2
    Köldskydd för skadade, av bubbelplast, LESS

    Norska LESS har ett omfattande utbud av olika typer av saneringsutrusting för CBRN-händelser. Förutom uppblåsbara saneringstält och trycksprutor för sanering av fordon och personal så fastnade jag dock för deras kroppspåsar, huvor och ponchos av bubbelplast som används för att förhindra nedkylning av skadade.

    Se hur de fungerar i de bifogade filerna.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
    Senast ändrad av PO; 2014-05-26, 12:24.

    Kommentera


    • #3
      Brandprylar för under hundralappen, X-innovations

      Företaget X-innovations får allt flera roliga och användbara prylar som inte kostar över 100:- (de har givetvis dyrare saker för dem som vill). Men exempel på några billiga och användbara prylar är:

      Ett flexibelt slangplåster, Patch-x, som fungerar lika bra som tryckförband som att täta läckande slang med. Passar till slang med diameter från 25mm upp till 125mm >>>

      Wedge-x, universalkil som, förutom (eller kanske givetvis) håller dörren öppen, även är synnerligen skonsam för dörrblad/karm, ingen deformation. Två kilar i en, förvaras i varandra, ger flexibilitet och du klarar även dörrar med höga trösklar om du ställer de på varandra >>>

      Ovanstående observation är gjord av Jan Karlsson från Höglandets räddningstjänst.

      Kommentera


      • #4
        Förstainsats oljesanering, Markleen

        Markleen har tagit fram en akutlåda/förstainsatscontainer med utrustning för att kunna göra en förstainsats i samband med oljespill.

        Klicka på bilden för större storlek

Namn:	        olja1.jpg
Visningar:	1
Storlek:	2,59 MB
ID:     	28486 Klicka på bilden för större storlek

Namn:	        olja2.jpg
Visningar:	1
Storlek:	409,7 kB
ID:     	28487

        Tanken med denna produkt är att varje kommun skall ha en (eller flera beroende på behov) ståendes på stationen eller nära kritiskt område. Man kan lasta den på kärra, sätta den på lastväxlarflak eller lyfta den med helikopter
        Upprinnelsen till konceptet var Oljespillet som drev i land på Tjörn 15 sept. 2011. Golden Trader (Ett maltesiskt fraktfartyg) kolliderade med ett Belgiskt fiskefartyg utanför Jyllands nordvästra kust. Golden Trader hade bunkerolja i lasten som efter 5 dagar nådde Tjörn. Trots att kollisionen skedde långt ifrån Tjörn blev i princip hela utsläppet koncentrerat till Tjörn, och lite på Orust.

        Möjlighet att hyra ut är också något Markleen tittar på, är det något vi inom räddningstjänsten skulle vara intresserade av? Hör av er till viktor.blom@markleen.se

        Ovanstående mässnedslag är gjort av Jan Karlsson från Höglandet.

        Kommentera


        • #5
          Stark undervattenslampa med annorlunda på-knapp, Rockbound Tech

          En undervattenslampa utan knappar och genomföring visades upp av Rockbound Tech.
          I deras sortiment finns bla dyklampor där en nyhet är SUB M3. Det som är lite roligt med denna lampa är att det inte finns några knappar och tack vare det inte heller några genomföringar som kan orsaka läckage.

          Hur får man då på resp. av lampan? Jo, man för lampan i ett visst mönster. Det är ingen risk att man av misstag stänger av lampan, mönstret kan i praktiken inte slumpas fram. Du kan även ”framkalla” S.O.S signal genom att föra lampan i ett visst mönster (se Youtubeklippet)




          Lite mer fakta: 1563 lumen, 9158 candela vilket är mycket imponerande siffror i en så liten lampa.

          ”Lumen är ett mått på ljusflöde och beskriver hur mycket ljus en källa avger totalt i alla riktningar. Lumen används oftast för att beskriva ljusflödet i rundstrålande ljuskällor såsom glödlampor och lysrör. Den tar med andra ord inte hänsyn till vilken riktning ljuset strålar i och anger allt ljus från ljuskällan.
          När man istället har en ljuskälla med reflektor pratar man oftast om candela vilket definieras som antal lumen per vinkel i en viss riktning. Man tar med andra ord ett antal lumen och koncentrerar detta i en mindre vinkel och får således ett mer koncentrerat ljus.
          Candela kommer från latin och betyder "vaxljus", "talgljus", vilket avslöjar den ursprungliga betydelsen - en candela var ljusstyrkan för ett vaxljus”
          Källa: Wikipedia

          Ovanstående mässrapport är gjord av Jan Karlsson från Höglandet

          Kommentera


          • #6
            Lång stege på kort bil, Gimaex

            Gimaex visade upp en 33-meters stege placerad på en 8-meters bil.

            Det finns en pdf bifogad längst ner i detta inlägget och nedan visas några YouTube-klipp på fordonet.





            Ovanstående mässobservation är gjord av Jan Karlsson från Höglandet.
            Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

            Kommentera


            • #7
              Släck med riktiga strålrör mot eld på bildskärm, Skyskol

              Haagens svenska återförsäljare Skyskol har börjat saluföra Brandsimulator tv, eller som den heter ”Attack, Digitalt brandsläckningssystem”. Det ser ut som en tv där det projiceras flammor, du kan sedan använda ditt vanliga strålrör med vatten (ja du kan ha vanliga trycket på 10bar). Eller så kan du använda handbrandsläckare eller deras lasersläckare.

              Det går att kombinera digitala flammor, ljud, och rök. Panelens sensorer känner av, när och var, vatten träffar och rök och lågor reagerar automatiskt på vattenbegjutningen.

              Du kan även koppla ihop flera paneler trådlöst för att ex skapa brandspridningsscenarior.

              Här finns mer info om systemet >>>



              Mässrapporten är gjord av Jan Karlsson från Höglandet.

              Kommentera

              Annonser

              Kollapsa

              Working...
              X