Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Skadeplatskonferensen 2016

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Skadeplatskonferensen 2016

    I detta ämnet samlas intressant kunskap som fångats upp på Skadeplats 2016 som gick av stapeln i Helsingborg.

    Nyckelord: skadeplats skadeplatskonferensen

  • #2
    Ferno Norden visade en ny varningslampa med kraftigt gult och rött ljus.
    Modellen känner vi igen men lite nytt är det ändå, den har LED-diod (=ca 200 tim. drifttid) och den har numera bara en manöverknapp men som har flera lägen. Det bästa är nog ändå att intensiteten har ökat från 2,5->15% = en klar förbättring.
    www.fernonorden.se

    Kommentera


    • #3
      Smartish pulverlans
      Som en besökare på Skadeplats fanns Daniel Abrahamsson med sitt företag Smartish, Daniel har eget företag inom produktdesign och är dessutom deltidare i Mullsjö. Just nu arbetar han med att förädla konceptet med pulverlans.
      Han har spetsat in sig på möjligheten att kunna göra en tidig insats och utföra en omedelbar åtgärd, pulversläckaren med påkopplad lans är ett alternativ till detta. Pulverlans monterad på släckare och en batteridriven borrmaskin med förkopplat borr, är en möjlighet att snabbt komma åt brandrummet från en säker plats utanför byggnaden, det går att använda samma borr för pulverlansen som för ev. dimspik. För att ha möjligheten att säkra Pulverlansen i ett större hål så finns en gummimuff högt placerad på röret som skapar friktion.
      Daniel lägger fokus på en effektiv strålbild, en hög tömningshastighet och en användarvänlig hantering. Är du intresserad av att veta mer så finns ytterligare info och kontaktuppgifter på hemsidan www.pulverlansen.se
      Mer information om LANSeringen kommer någon gång efter årsskiftet, men troligtvis finns den att prova till våren
      Senast ändrad av Jan K; 2016-10-10, 08:54.

      Kommentera


      • #4
        ProVia är en Karlstadsbaserad, men för räddningstjänsten ny (för de flesta i vart fall), leverantör av trafiksäkerhetsprodukter. De har inga direkta räddningstjänstkunskaper, men verkar väldigt nyfikna på vad deras produkter kan tillföra vår bransch. Då de inte har några förkuskaper i rtj-branschen så är de angelägna om att lära sig mer om våra behov, ta kontakt med fredrik.janson@provia.se om du har frågor om deras lösningar och produkter.
        ”Rinnande trådlösa blixtpuckar” är en utveckling av de blixtpuckar vi är vana vid idag (se film) det är lättare för trafikanter att se och förstå vad vi menar med våra olika avspärrningar om det blir som ett slags flöde med blinkandet.
        Smidig fordonsmonterad LED budskaps skylt som möjliggör variabla budskap (se bilder) En tanke är att montera på ex FIP-bil eller på insatsbil.

        www.provia.se


        Kommentera


        • #5
          Nilsson presenterade en möjlig efterföljare till den bekanta XC70 Commander (ledningsfordon) den heter…. XC90 Commander. Många räddningstjänster har använt sig av Volvo XC70 som ledningsbil, men den har som bekant slutat tillverkas. Lite av ett vacuum har uppstått i väntan på något nytt som efterföljare, många väntar nog på Polisens framtida inköp, men i väntan på att detta skall kristalliseras så har Nilsson tagit fram en efterföljare byggd på Volvos nya XC90 (och det kanske blir den som Polisen väljer?) Helt klart ett dyrare alternativ än XC70, men ”man får mycket bil för pengarana” som säljaren säger.

          www.nilsson.se

          Kommentera


          • #6
            Eurolans visade bland annat upp X-press FIPbil.
            Denna skapelse är byggd på en Toyota Hilux med ett Y2-skåp (Ydreskåp) som påbygge. Bilen går att framföra på ett B-körkort. På flaket finns bl.a ett X-jet högtryckssytem från X-fire med skärande förmåga med vidhängande 270liters vattentank. Vidare är skåpet förberett för bl.a 5liter X-fogvätska, släckgranater, 2st 6kg pulversläckare, 2st rökskydd, teleskopstege, värmekamera, olyckstält, livboj mm som kan vara användbart i en FIP-bil.

            www.eurolans.se
            www.x-fire.se
            X-Jet_350.pdf

            Kommentera


            • #7
              Ny leverantör av räddningsdyk- och vattenlivräddningsmateriel, Nika nautik

              Det finns en ny leverantör av materiel och service av utrustning för räddningsdykning och vattenlivräddning. Olyckligtvis hade man på Skånsk brandskyddsdag haft med sig visitkort med ett inaktuellt telefonnummer, så om du ringt och hamnat fel så kommer nedan de rätta uppgifterna.

              Nika Nautic lagar dräkter av de flesta märken. Byter boots, dragkedjor och hals/arm tätningar.
              Nyförsäljning av dräkter för dykning och ytlivräddning bla” Polar Bears”. Även utrustning såsom reservdelar till dräkter, fenor, masker, torpeder, markeringsbojar, linsystem mm

              Rätt telefonnummer är 070-66 375 51 och deras hemsida finns på www.nikanautic.se
              Klicka på bilden för större storlek

Namn:	        nika.jpg
Visningar:	199
Storlek:	8,3 kB
ID:     	43498

              Kommentera

              Annonser

              Kollapsa

              Working...
              X