Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Danskarna inför obligatorisk fortbildning för sina insatsledare vart tredje år

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Danskarna inför obligatorisk fortbildning för sina insatsledare vart tredje år

    Under tiden vi i Sverige pratar om kvalitetssäkring av befäl (och gjort under många år) gör danskarna slag i saken. Från 2018 har man i Danmark ett system för fortbildning av insatsledare. Utöver den ordinarie fortbildningen som varje räddningstjänst har ska 12 timmar per år ske på den egna räddningstjänsten med ett tvärfackligt ledningsperspektiv och vart tredje år på den nationella räddningsskolan där man under tre dagar ska satsa på ett beredskapsfackligt perspektiv.

    Så här skrev Beredskabsstyrelsen i sin pressrelease:
    15-12-2017
    Obligatorisk funktionsbestemt efteruddannelse af Indsatsledere fra 2018
    Fra 2018 skal Indsatsledere deltage i obligatorisk funktionsbestemt efteruddannelse

    Formålet med uddannelsen er, at gøre Indsatslederne mere robuste i relation til større og komplekse indsatser, i relation til det ændrede samfundsbillede og de klimaforandringer vi står over for i fremtiden.
    Efteruddannelsen vedligeholder allerede indlærte færdigheder, og videreudvikler indsatsledernes beredskabs- og ledelsesmæssige kompetencer i relation til det beredskabsfaglige arbejde på et skadested.

    Den obligatoriske funktionsbestemte efteruddannelse kommer til at bestå af en 12 timers årlig uddannelse i eget beredskab, hvor tværfaglig indsatsledelse er på menuen. Derudover skal indsatslederne hvert 3. år til Tinglev på Beredskabsstyrelsen Teknisk Skole, for i 3 dage for at fastholde og videreudvikle den beredskabsfaglige del.

    Lige nu arbejdes på højtryk for at få rammerne og indholdet på plads. Uddannelsen udarbejdes af repræsentanter fra KL (Beredskabsenhederne) og Beredskabsstyrelsen.
    Senast ändrad av PO; 2017-12-20, 17:09.

Annonser

Kollapsa

Working...
X