Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Historiska bränder: Skolor

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Historiska bränder: Skolor

    I detta ämne samlas filmer om historiska bränder i skolor runt om i världen.

    Nyckelord: film historia dokumentär bränder skola​​

  • #2
    Explosionen i New London School, Texas - 1937

    Explosionen i New London School inträffade 18 mars 1937 i New London, Texas. Denna brand är fortfarande känd som den värsta skolkatastrofen i USA:s historia. Explosionen uppstod från en oupptäckt naturgasläcka i byggnadens krypgrund. Eftersom naturgas är luktfri spreds den genom skolan tills den kom i kontakt med en elektrisk källa, vilket antände gasen och orsakade explosionen. Nästan 300 elever och lärare miste livet i händelsen.

    Även om det inte bara var en brandhändelse, förändrade explosionen i New London School också brandsäkerheten för alltid. Efter katastrofen började Texas regering kräva att tillverkarna skulle lägga till merkaptaner till naturgas för att ge den en lukt. Detta är nu en säkerhetspraxis över hela världen.

    Fascinating horror


    Dark Records


    Root cause analysis

    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera


    • #3
      Our Lady of the Angels School Fire, Chicago - 1958

      En historisk brand som för alltid förändrade skolmiljön var branden på Our Lady of Angels School. Denna brand inträffade 1 december 1958 på en privat skola i Chicago, Illinois. Branden började i en papperskorg i källaren och spred sig över hela skolan och in på vinden, vilket blockerade många av utrymningsvägarna. Dess stora spridning berodde på en stor mängd brännbart material och få säkerhetsåtgärder.

      Skolbranden illustrerade att alla skolor behövde ha samma krav på brandskydd. Det ledde till att brandlarm, sprinklersystem, branddörrar och nödbelysning kom till i skolbyggnader. Denna händelse betonade också vikten av design på brandutgångar och utrymningsvägar, inklusive dörrar som öppnas utåt, utgångar från trapphus och obrännbart material.

      Även om orsaken aldrig har fastställts officiellt, tyder allt på mordbrand. En pojke (10 år vid den tiden och en femteklassare i rum 206) erkände senare att ha anlagt branden, men återkallade sedan sitt erkännande. Han var mer rädd för att erkänna för sin mamma och styvpappa än för polisen.

      Officiellt är orsaken till branden fortfarande okänd.​

      ​Artikel
      A failure of imagination: The Our Lady of the Angels School tragedy

      Inspektionsrapport (före branden)
      Chicago Fire department Inspection report, October 7th 1958

      Brandrapport
      Report from the NFPA quarterly, January 1959

      Delar av kommunalbalken i Chicago, relaterat till byggnad och brandförebyggande
      Pertinent sections of the municipial code of Chicago relating to buildings and fire prevention

      Dokumentär


      In 1958, a tragic Catholic school fire at Our Lady of the Angels in the city’s Humboldt Park neighborhood took the lives of 92 children and 3 nuns. The fire at Our Lady of the Angels was an unimaginable tragedy that shook a parish and changed a community.


      Fascinating horror

      Kommentera


      • #4
        Branden på Lakeview school, Collinwood, Ohio - 1908

        Den 4 mars 1908 inträffade en tragedi som ledde till förändringar i skolsäkerheten över hela USA.
        Ett antal byggnadsbrister bidrog till att branden startade och att så många barn fastnade inne i den brinnande byggnaden. Enligt State Deputy Fire Marshal som undersökte den nedbrända byggnaden, började branden när en överhettad ugn antände torr ved i pannrummet. Avsaknad av en tydlig väg till utgångarna, smala trappor och skolans mycket brandfarliga struktur fick skulden för branden. Detta "väckte staten till åtgärder för bättre skydd mot brand i skolor och offentliga byggnader." Efter Lakeview skolbrand gjordes många förändringar i skolbyggnader i Cleveland och i hela landet. För Cleveland omfattade dessa förändringar trapphus av järn, betonggolv, brandsäkra beläggningar för rör, placering av dörrar direkt framför trapphus och fria dörröppningar. Överallt i USA antogs lagar som krävde slutna trapphus och speciella dörrspärrar.







        Bok från överlevare och ögonvittnen: Complete story of the Collinwood School disaster and how such horrors can be prevented

        Artikel: Collinwood's hardest lesson: The Lakeview school fire

        Artikel: The Collinwood school disaster influenced fire safety protocols

        Hemsida: The Collinwood fire, 1908 (missa inte den tecknade filmen om händelsen)
        Senast ändrad av MM; 2024-02-22, 10:13.

        Kommentera


        • #5
          Branden på St John’s school, Peabody, Massachusetts – 1915

          Byggnaden var en gammal trevåningsbyggnad av tegel, med träinredning. Det sägs att det några dagar innan branden hölls en brandövning där skolan tömdes på två minuter.
          Över 600 barn befann sig i byggnaden när branden började i skolbyggnadens källare. Det fanns inga brandstegar på utsidan av byggnaden, utan de tvingades i stället använda breda trappor som ledde ner till den främre utgången. Moder Aldegon, slog larm och påbörjade den rutinmässiga brandövningen.
          Denna procedur borde ha lett till att barnen och lärarna lämnat byggnaden genom trappan till och ut från en bakre utgång. Men när röken tjocknade och elden kom närmare skapades panik och de sprang i stället mot huvudentrén och fastnade i vestibulen. Branden bröt igenom till vestibulen från direkt under den främre entrén och farstun, som nu var full av elever, var omsluten av lågor. På grund av den panik som bröt ut var det många som snubblade och det gjorde att dörrarna (som öppnades inåt) inte gick att öppna.
          Med utgången blockerad flydde många elever genom fönster på andra och tredje våningen. Några klättrade nerför stuprännorna och andra nerför stegar som snabbt höjdes av brandmännen. Ännu fler hoppade i säkerhet i improviserade nät gjorda av bland annat överrockar. Det var totalt 19 barn som dog i branden och ytterligare 2 som avled senare på sjukhus av sina skador.
          Som ett resultat av denna brand blev Peabody den första staden att anta en lag som sa att alla dörrar (i offentliga byggnader och skola) måste tryckas ut.

          Kommentera

          Annonser

          Kollapsa

          Working...
          X