Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Förhindra vindsbränder

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Förhindra vindsbränder

    I detta ämne samlas kunskap om metoder och åtgärder för att förhindra att lägenhetsbränder sprider sig till vinden och därmed kan ge en totalskada.

    Nyckelord: flerfamiljshus vindsbrand brandspridning totalskada vindsbränder lägenhetsbrand

  • #2
    Länsförsäkringar tar fram koncept för att minska antalet totalskador i flerfamiljshus - 2019

    Braska vind kallar Länsförsäkringar Västerbotten sitt koncept där man bygger om ett flerbostadshus så att det bättre kan motstå en lägenhetsbrand utan att den sprider sig till vinden, och om den ändå sprider sig vill man minska risken för en totalskada. I den bifogade presentationen visas hur det kan göras och vilka kostnader det medför. Det ställs också i relation till den kostnaden en totalskada medför.

    I återuppbyggnaden beslutar man sig för att åtgärda 12 redan kända problem. Det handlar bland annat om att täta takfoten, komplettera med isolering, betongtak ovanför trapphus så räddningspersonal kan gå in, extra brandvägg som går över yttertaket, rökdetektorer, eldspjäll, spisvakt samt en löpande tredjepartskontroll under byggtiden.

    Så här berättar Tomas Ekman på Länsförsäkringar:
    Vi (Länsförsäkringar Västerbotten och Bostaden Umeå (kommunala bostadsbolaget i Umeå kommun) finansierar 12 st brandskadeförebyggande åtgärder i ett skadeförebyggande projekt (Braska Vind) i samband med reparationen av ett 3-våningshus med 15 st lägenheter. PEAB bygger. Åtgärderna kostar 390 000:- och hela brandskadekostnaden är 32 miljoner.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
    Senast ändrad av PO; 2019-03-06, 08:02.

    Kommentera

    Annonser

    Kollapsa

    Working...
    X