Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Drönare som kan ta last

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Drönare som kan ta last

    I detta ämne samlas exempel på drönare som kan ta last från 50 kg och uppåt och därmed fungera som lastbärare under insatser.

    Nyckelord: drönare UAS UAV skogsbrandsläckning

  • #2
    Drönare för skogsbrandsläckning, ACC Group

    ACC visade upp sin minsta drönare som klarar av att lyfta en Bambi bucket med 500 liter vatten. De har även större drönare som kan lyfta mer än 500 liter och de har ett ledningssystem för sina drönare som innebär att man kan ge dem autonoma uppdrag där flera drönare arbetar i system med att hämta vatten på fördefinierade platser och släpper det på andra fördefinierade platser.

    Personligen tror jag detta kan vara ett bra tillskott för skogsbrandsläckning. De kan köras kontinuerligt och autonomt, styras från marken genom att definiera upp vad man vill uppnå genom att rita på en karta och framförallt kan de nyttjas på natten, när skogsbranden är som enklast att hantera. Därmed inte sagt att man kan låta bli att släcka på marken. Men jag tror man kan ge bättre förutsättningar till markpersonalen genom att utnyttja nattens timmar klokt.

    Häftigast är att detta inte är en produkt som kommer i framtiden. Den finns nu och det gäller att på något vis dra nytta av den och lära sig när det fungerar bra och när det inte fungerar bra. Kontakta gärna Claes Drougge på ACC för att höra om möjligheterna och för att hitta lösningar som gör att vi kan dra nytta av och bidra till denna utveckling som sker här i Sverige. claes.drougge@ocean-modules.com

    ACC-Group is a holding company with a diverse portfolio of products and services.


    Kommentera


    • #3
      Firefly kan lyfta med 50 kg last, USA - 2022

      Firefly är en lastbärande drönare tänkt att kunna fungera för att förflytta materiel vid skogsbränder.

      Parallel Flight Technologies’ Heavy Lift Platform is a radical unmanned aircraft system combining extreme heavy lifting and long duration.


      Kommentera


      • #4
        Rapport: Högkapacitetsdrönare för skogsbrandsbekämpning, Skogsforsk - 2022

        Denna rapport beskriver ett projekt om högkapacitetsdrönare för skogsbrandsbekämpning. Resultaten baseras till stor del på workshops med en referensgrupp av experter om släckning av skogsbränder, naturvårdsbränning, försäkringsfrågor och skogsbruk. Diskussionerna baserades på ett scenario med 4–6 batteridrivna multidrönare som var och en kan lyfta 200 kg nyttolast. En prototyp av en sådan drönare utvecklades inom projektet, men beskrivs inte i denna rapport.

        Den ursprungliga hypotesen var att drönaren skulle vara mest användbar för att transportera vatten. Transport av utrustning, exempelvis slang eller mat till räddningspersonal, lyftes dock fram som viktiga användningsområden. Antändning vid naturvårdbränning nämndes också som en möjlig användning.

        Det betonades att högkapacitetsdrönare skulle komplettera den nuvarande användningen av helikoptrar vid skogsbrandsbekämpning, inte ersätta dem. Flygning i rök, under natten eller i mycket farliga situationer är exempel på när en högkapacitetsdrönare har fördelar jämfört med helikoptrar. Eftersom det är räddningsledaren som beställer flygande resurser är det viktigt att det finns informationsmaterial som beskriver kapaciteten hos högkapacitetsdrönaren, som dessutom måste ha validerats under realistiska omständigheter.
        Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

        Kommentera

        Annonser

        Kollapsa

        Working...
        X