Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Mallar för beräkning av räddat värde

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Mallar för beräkning av räddat värde

    "Räddat värde" är en modell för att påvisa vad räddningstjänsten faktiskt sparar åt samhället, den enskilde eller försäkringsbolaget genom sin insats. I detta ämne samlas beräkningsmallar och modeller för detta.

    Nyckelord: räddat värde samhällsnytta besparing besparingar nytta minskade kostnader minskad kostnad
    Senast ändrad av PO; 2006-09-04, 07:46.

  • #2
    Beräkningsmall för räddat värde, Kristianstad 1998.

    Kristianstad har under många år arbetat med att bedöma hur mycket värde man räddat vid sina räddningsinsatser. Bifogad fil beskriver beräkningsunderlaget för Kristianstad. Schablonvärdena är inte uppdaterade sen 1998. Kristianstad använder idag "Lilla prisboken" som kan köpas via byggtjänst istället för de angivna schablonerna. Gå in på www.byggbokhandeln.com sök på "lilla prisbok".

    Om någon kund på Utkiken avser att använda denna modell arbetar jag gärna om mallen till Word eller Excel-format. Hör av er.

    Nyckelord: räddat värde besparing effektivitet mäta mätning utvärdera kvalitet efter insats utvärdering åtgärd efter insats.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera


    • #3
      Kristianstad, uppdaterad modell för beräkning av räddat värde - 2010

      Kristianstad har under många år arbetat med att beskriva hur mycket värde man räddar under räddningsinsatser. Bifogat finns en beskrivning av deras nya modell där man i insatsrapporten på ett enkelt sätt får hjälp att beräkna hur mycket värden som räddats.

      Det är ett riktigt fint arbete man gjort där man på ett vetenskapligt sätt påvisar att räddningstjänsten är en pluspost i samhällsbudgeten.
      Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
      Senast ändrad av PO; 2011-12-05, 12:26.

      Kommentera


      • #4
        Modell för beräkning av räddat värde, USA - 2016

        En avhandling av Eric Saylors om beräkning av räddat värde i samband med räddningsinsats. Modellen han beskriver bygger på att objektet som ska utvärderas delas in i noder som sen beräknas separat. Till sin hjälp använder han ett verktyg som försäkringsbolag i USA använder som heter 360Value, www.360-value.com.

        Länk till artikel om avhandlingen: www.hsaj.org/articles/9307
        Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

        Kommentera

        Annonser

        Kollapsa

        Working...
        X