Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Fordon med bränsleceller, vätgas

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Fordon med bränsleceller, vätgas

    I detta ämne samlas kunskap om fordon som drivs med vätgas genom bränsleceller.

    Nyckelord: bränsleceller vätgasbil vätgas

  • #2
    6,4 kilo vätgas räcker 60 mil, SAIC - 2020

    En kinesisk biltillverkare har börjat serietillverka en minibuss som ska gå 60 mil på 6,4 kilo vätgas som lagras i tre tankar med 700 bars tryck. I länken nedan finns en artikel på tyska som beskriver minibussen. Dessutom en intressant bild som visar minibussens ram, tankar och motor.



    Klicka på bilden för större storlek

Namn:	        saic-maxus-hydrogen.jpg
Visningar:	409
Storlek:	409,3 kB
ID:     	64464

    Kommentera


    • #3
      Vätgasbussar till Sandviken 2021

      Nu börjar det dyka upp bussar i linjetrafik som drivs med bränsleceller. Under 2021 kommer två bussar att börja rulla i linjetrafik i Sandviken. De har vätgastankar med 1560 liter vätgas placerade på taket och bränsleceller som ger 70 kW.
      The Solaris Urbino 12 hydrogen bus has won yet another client. Operator Transdev has signed a contract with Solaris Bus & Coach to supply two hydrogen buses. The vehicles will...

      Kommentera


      • #4
        Framo kommer att ha vätgaslastbilar framme i slutet av 2021

        Tyska Framo utvecklar elektriska lastbilar. Nu räknar man med att ha bränslecellslastbilar som drivs av vätgas i slutet av 2021. Det intressanta som jag ser det är bland annat att det är en teknik som det satsas på, samt att man på bilderna kan få en uppfattning om mängden gascylindrar som krävs för att driva en lastbil.
        Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
        Framo GmbH - Löbichau, Thüringen (ots) - FRAMO will noch in diesem Jahr einen eTruck mit Wasserstoffantrieb vorstellen. Das kündigte das thüringische Unternehmen nun in einer Pressemitteilung an. Damit hat der Mittelständler, der für ...

        Kommentera


        • #5
          Video: vätgasdrift med bränsleceller i personbilar, Physics girl - 2021

          En Youtuber med ingenjörsbakgrund går igenom hur en vätgasbil med bränsleceller fungerar, provkör en Toyota bränslecellsbil och besöker deras nordamerikanska utvecklingsavdelning.

          Kommentera


          • #6
            Hyundai berättar om sin satsning på vätgas - 2021

            Huyndai kommer att satsa stort på vätgas och bränsleceller i sin fordonsflotta. Både för personbilar men framförallt på lastbilssidan. På lastbilssidan kommer man ta fram en självkörande variant som kommer att kunna användas för många olika applikationer. Allt från vägtransporter, godshantering i hamnar till räddningstjänst.

            I den nedanstående videon har Huyndai den 7 september 2021 en releasedag där man berättar om sina satsningar inom vätgas- och bränslecellsområdet.



            Kommentera


            • #7
              Skillnaden mellan batteridrivna och bränslecellsdrivna elbilar, Physics girl - 2021

              En youtuber med ingenjörsbakgrund jämför batteridrivna och vätgasdrivna elbilar. Hon jämför verkningsgrader, energieffektivitet, vikter och det mesta annat som påverkar om det är rimligast att satsa på vätgasbilar eller batteribilar. Det visar sig finnas hyfsat tydliga gränser för när det ena är bättre än det andra.

              Kommentera


              • #8
                Volvos vätgasdrivna lastbilar finns nu på allmän väg - 2023

                Volvo har börjat provköra sina bränslecellslastbilar på allmän väg i norra Sverige.

                Volvo Lastvagnar har nått en milstolpe i utvecklingen av ellastbilar som drivs med vätgas, skriver företaget i ett pressmeddelande. För första gången testas nu lastbilarna på allmän väg – under extremkyla i Kiruna.Första gången Volvo visade upp sina bränslecellsdrivna ellastbilar var för över ett år sedan. Nu har fordonen premiärkörts på allmän väg. – Lastbilar [...]


                www.volvotrucks.se/sv-se/news/press-releases/2022/jun/volvo-trucks-showcases-new-zero-emissions-truck.html

                Kommentera

                Annonser

                Kollapsa

                Working...
                X