Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Framtida batteriteknik

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Framtida batteriteknik

    Forskningen går snabbt framåt och det dyker med jämna mellanrum upp förslag på batterier som ska ta över efter litiumjon. I detta ämne samlas exempel på nya batteritekniker som kan vara intressanta ur ett räddningstjänst- och brandskyddsperspektiv. Antingen för att de blir säkrare eller för att det skulle kunna bli större problem än med dagens batterier.

    Nyckelord:batteri batterikemi

  • #2
    Fluoridbatteri skulle kunna ersätta litiumjon, 2018

    Forskare har hittat en möjlighet att ersätta litiumjoner med fluoridjoner i batterier. Enligt artikeln skulle detta kunna öka energitätheten betydligt.

    Kommentera


    • #3
      Aluminiumbatterier skulle kunna komplettera litiumjon, 2018

      Forskare har nu kommit ett steg på vägen för att göra säkrare batterier som baseras på aluminium istället för litium. Forskarna tror inte det är en ersättning utan snarare något som kan komplettera de befintliga litiumjonbatterierna. Det kommer dessutom att ta tid innan man är framme med en slutlig produkt.

      Quest for viable alternatives to lithium-ion continues, with news researchers have demonstrated rechargeable aluminium-ion batteries as possible for future renewables storage.

      Kommentera


      • #4
        Litium-metallbatterier kan ersätta litiumjonbatterier - 2021

        Litium-metall har tidigare enbart använts som icke-uppladdningsbara batterier. Dessa innehåller metallen litium och är av den anledningen helt annorlunda i sitt brandbeteende och släckmöjligheter än litiumjonbatterier. Eftersom de kan lagra 50% mer energi än litiumjonbatterier är det väldigt intressant att kunna göra laddningsbara litium-metallbatterier. Och nu verkar det som att detta kommer att kunna göras och att det kan finnas framme redan 2025.
        Forecasts of a revolution in batteries — ushering in much cheaper electric vehicles with far greater range — has rested largely on the promise of a coming technological breakthrough: an electrode…

        Kommentera

        Annonser

        Kollapsa

        Working...
        X