Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Släckmedel och släckmetoder vid batteribränder

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Släckmedel och släckmetoder vid batteribränder

  I detta ämne samlas kunskap och tankar om släckmedel och släckmetoder för batteribränder. Eftersom batterier ofta är inkapslade i flera steg kan en släckmetod även innebära att kyla omgivningen och låta battericellerna brinna färdigt.
  Angående specifika släckmedel som kan släcka själva batteriet så finns det många släckmedel som påstår sig klara av att släcka batteribränder. Det är stor skillnad på att släcka fullt laddade batterier och urladdade batterier. Nedan tas enbart med släckmedel där jag sett tester där man släcker fullt laddade batterier.

  Nyckelord: litiumjonbatteri batteribrand litiumjon släckmetod
  Senast ändrad av PO; 2019-09-11, 10:04.

 • #2
  Lättskumsfyllnad
  Typ av Lättskum för batteribränder, ZSW DryCloud- 2017


  I filmen nedan visas ett försök som släcker en brand i litiumjonbatterier. Intressant är att skumvätskan kan innehålla ett medel som neutraliserar vätefluorid som avges vid den termiska rusningen. Det verkar inte vara en vanlig lättskumsalstrare. Istället ser det på filmen ut som skummet bildas på vägen ner genom luften. Någon som vet mer om detta så berätta gärna mer genom att svara här eller mejla po@utkiken.net

  I den bifogade filen samt i denna länken finns mer information: www.envites.de/drycloud-efficient-extinguishing

  Men eftersom mycket handlar om att förhindra antändning av det som finns runt batterierna borde även vanligt lättskum vara ett bra alternativ. Men jag vet inte med säkerhet. Någon som har testat lättskum vid garagebränder till exempel?

  Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
  Senast ändrad av PO; 2019-09-11, 09:30.

  Kommentera


  • #3
   Skärsläckare är inte ett bra alternativ för att stoppa termisk rusning vid batteribränder, MSB - 2015

   MSB testade 2015 skärsläckare för att stoppa den termiska rusningen i brinnande fordonsbatterier. Försöken var inte framgångsrika och metoden avrådes från.
   Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

   Kommentera


   • #4
    AVD, släckmedel som släcker, kyler och isolerar

    AVD som är baserat på mineralen Vermikulit har intressanta fysikaliska och kemiska egenskaper. Mineralen innehåller precis som gips kemiskt bundet vatten vilket gör att den släpper loss vattnet under flera olika temperaturintervall. Det finns ytterligare egenskaper som beskrivs mer i detalj i den bifogade filen.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera

    Working...
    X