Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Inträffade bränder i energilager med litiumjonbatteri

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Inträffade bränder i energilager med litiumjonbatteri

    I detta ämne samlas information om inträffade bränder i batteribaserade energilager, BESS.

    När det kommer utredningar om bränderna flyttas de istället hit >>>

    Nyckelord: energilager litiumjonbatteri
    Senast ändrad av PO; 2021-11-05, 11:57.

  • #2
    Brand i ett Tesla Mega Pack, Monterey, Kalifornien - 2022

    En brand inträffade i ett Tesla Megapack vid ett på natten och bedömdes vara under kontroll vid 7 på kvällen. Det framgår dock inte hur länge det tog innan branden fått brinna ut.
    A Tesla Megapack battery caught fire at PG&E’s Elkhorn large-scale battery storage facility in Monterey County, California, in the early hours of Sept. 21. The fire was brought fully under control by the late afternoon, and its cause is under investigation.

    Kommentera


    • #3
      Brand i energilager i byggnad i Sydkorea - 2022


      Google translate från tidningsartikel:
      [E2News] Klockan 16:28 den 27:e bröt en brand ut i ESS (Energy Storage System) installerat i solenergianläggningen i Geumjeong-myeon, Yeongam-gun, Jeollanam-do, och brandkåren arbetar att släcka den. Arbetsplatsen där branden bröt ut skadades också av en vindkraftsbunden ESS-brand i juni 2018.

      Enligt bevakningen av denna tidning den 28:e inträffade branden i den solanslutna ESS installerad på 119-137 Geumo-gil, Geumjeong-myeon, Yeongam-gun. Det är en anläggning som balanserar utbud och efterfrågan genom att lagra kraft som produceras från en 94MW solcellsanläggning installerad på en ledig plats i botten av en vindkraftpark och ladda ur den vid tidpunkten för effekttopp.

      Daemyung Energy installerade solenergi på en 2,96 miljoner kvadratmeter stor tomt och installerade en länkad ESS på 251MWh, och en brand bröt ut i en av 24 ESS-byggnader med en storlek på 20 pyeong byggda med armerad betong. Den totala ESS-byggnadsytan är 5400㎡. Denna anläggning stod klar i mars förra året.

      När den första brandanmälan inkom skickade brandmyndigheterna 21 utrustningar som pumpbilar och kemikaliebilar samt 45 personal till platsen för att släcka branden. En tjänsteman från Yeongam brandstation sa: "Eftersom det är en batteribrand fokuserar vi på att förhindra spridning eftersom det inte finns några lämpliga åtgärder att vidta förrän den är helt förstörd."

      Som ett resultat har endast de officiellt räknade ESS-bränderna som har inträffat i Korea sedan 2017 ackumulerats 39 gånger. Tidigare, den 8:e denna månad, förstördes en 9,1MWh ESS kopplad till ett solkraftverk i Damyang-gun, Jeollanam-do av brand. Totalt sex ESS-bränder har inträffat i år.

      Det är bekräftat att denna ESS-brand inträffade i ett kraftproduktionskomplex som skadades av en vindkraftsbunden ESS-brand för fyra år sedan. Den 2 juni 2018 bröt en brand ut vid Yeongam Wind Power Complex ESS, och byggnaderna på 12MWh, PCS 4MW och 708㎡ brändes alla ned. Brandkåren uppskattade skadan på 4,6 miljarder won.

      En tjänsteman från ett ESS-företag sa: "Den vita medicinen, som t.ex. förstärkning av reglerna, är ogiltigt. Det är nödvändigt att upprätta ett permanent övervakningssystem som förberedelse för åldrande batterier, och att överväga att placera dem i separata byggnader för att förhindra att skador sprids som t.ex. denna gång i händelse av en brand." sa.

      En tjänsteman från ett företag som specialiserat sig på brandförebyggande beklagade, "(ESS-brand) går i en oändlig loop eftersom det inte finns något att lära och förändra genom eld."

      Kommentera


      • #4
        Brand i energilager i byggnad, Sydkorea - 2022

        Översatt med Google translate:
        [E2News] En ESS installerad vid ett solkraftverk i Deokgok-ri, Mujeong-myeon, Damyang-gun, Jeollanam-do orsakade en brand och brände 9,1 MWh batterier och kraftkonverteringsanläggningar. Detta är den femte ESS-branden som har inträffat i år och den 38:e kumulativa olyckan i Korea.

        För att sammanfatta orden från brandkåren och fälttjänstemän den 8:e, medan de arbetade på kontoret kl. 15.32 samma dag, slog ESS-övervakningsutrustningen ett larm för en abnormitet i batterirummet, och Mr. A, den anläggningschef skyndade sig omedelbart till platsen. Det fanns ingen låga, bara rök läckte genom springorna i batterirummets dörr.

        Herr A sa: "Jag blev förvånad när utrustningen från mjukvaruunderhållsföretaget lät en varning. De sa att det var något fel med batterirummet, men på grund av röken fanns det inget sätt att bekräfta om det var en termohygrostat eller ett batteriproblem, så jag rapporterade det omedelbart till brandkåren.

        Efter att ha mottagit rapporten utfärdade Damyangs brandstation det första steget av insats och mobiliserade 22 brandsläckningsutrustning och 150 brandmän för att släcka branden. Trots att den stora branden var släckt fortsatte energin som samlats inuti batteriet att frigöras, så man tror att ytterligare släckning krävs under de kommande 10 timmarna.

        En tjänsteman vid brandkåren sa: "Vid avsändningstillfället var batterirummets eget brandsläckningssystem för koldioxid i drift och det bedömdes att den primära släckningen hade uppnåtts, och brandbilen kördes växelvis och vatten injicerades kontinuerligt." – Jag tror att det kommer att ta ungefär ett år, säger han.

        Denna anläggning har spelat rollen som att utjämna kraftbelastningen genom att ladda och ladda ur den kraft som genereras från 3MW solkraftverket till litiumjonbatteriet. PCS (power converter) levererades av Destin Power, och batteriet levererades av Samsung SDI. Den installerade kapaciteten är PCS 2,5MW och batteri 9,1MWh.

        ESS installerades i september 2017 och anläggningen har varit i drift i sex år, och det bekräftades att Samsung hämtade alla batterier och installerade om dem för ytterligare installation av brandsläckningsmedel av kapseltyp för ungefär två år sedan när ESS-bränder frekvent. Det finns cirka 1 100 ESS-företagsplatser i Korea som använder samma batteri, med en kapacitet på 6GWh.

        Eftersom ESS-bränder, som varit sällsynta ett tag, återkommer periodvis, kan industrin och batteriföretagen inte heller dölja sin pinsamhet.

        Totalt har 38 ESS-bränder inträffat i Korea sedan 2017. Bara i år inträffade 5 fall: 50MWh för Ulsan SK Energitopplast i januari, 1,5MWh för Gunwi solenergianslutning samma månad, 2MWh för Iksan solenergianslutning i maj och Jangseong solenergi (kapacitet obekräftad).

        En ESS-företagare sa: "Batteriföretag har med jämna mellanrum ersatt batterier med avvikelser och installerat ytterligare brandsläckningsanläggningar, men de är fortfarande oroliga." borde skrivas, sa han.

        Lee Ju-gwang, verkställande direktör för Tea Factory, en ESS-brandexpert, sa: "ESS-bränder inträffar utomlands, men de bränner inte alla anläggningar som vår, och skadan är begränsad till rackenheten." Avstängningen av systemet och driften av det förreglade brandsläckningssystemet måste utföras omedelbart.”

        Verkställande direktör Lee tillade, "ESS kommer definitivt att fortsätta att ha bränder i framtiden. Det är nödvändigt att komma med åtgärder på flera nivåer från brandförebyggande till släckning, blockering och explosionsförebyggande snarare än att titta på utländsk lagstiftning.
        출처 : ::: 글로벌 녹색성장 미디어 - 이투뉴스(http://www.e2news.com)

        Kommentera

        Annonser

        Kollapsa

        Working...
        X