Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Filmer: Explosioner på grund av litiumjonbatterier

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Filmer: Explosioner på grund av litiumjonbatterier

    I detta ämne samlas filmklipp som visar explosioner och explosionsförsök vid batteribränder.

    Nyckelord: litiumjonbatterier explosion brännbara gaser brännbarhetsområde

  • #2
    Explosionsförsök med batterigaser, DNV - 2023

    Försök som visar en explosion med batterigaser. Observera att det inte är rök från ett batteri som antänts, utan en gasblandning med de gaser som finns i litiumjonbatteries rök om den inte förbränns. Det intressanta är att gasmängden som antänds motsvarar röken från battericeller motsvaran 0,6 till 6,3 kWh. Anledningen till intervallet är att batteri avger olika mängder brännbar rök beroende på laddningsgraden.

    Kommentera


    • #3
      Explosion på grund av brinnande litiumjonbatterier - 2023

      Detta är den bästa filmen jag sett hittills som kan ge indikationer om vad som är bra att observera för att förstå att det kan ske en explosion i samband med bränder i litiumjonbatterier. Tyvärr saknas det mycket av sammanhang om vad man gjort i insatsen tidigare och vilken typ av batterier det är som brinner, så mina observationer är väldigt osäkra. Men det är där vi befinner oss i kunskapen just nu, att vi behöver fatta beslut med bristfällig bakgrundskunskap.

      Explosionen sker drygt 8 minuter in i filmen. Innan den sker kan vi konstatera att det verkar vara brand i ett slutet utrymme uppe i högra hörnet där räddningstjänsten gör någon form av insats. Vi ser att det sker en utbredning av rök som är tyngre än luften längs golvet. Det kan tyda på att det är kalla rökgaser. Samma typ av utbredning längs marken fanns det innan explosionen som skedde på en BESS i Surprise, Arizona.
      Även röken som senare i filmen fyller rummet är ganska långsam och ger inga direkta indikationer på att en explosion kommer att ske.

      Tyvärr verkar det som att den som lagt upp filmen tagit bort den. Jag försöker få fram filmen igen. / PO

      Senast ändrad av PO; 2023-03-31, 15:19.

      Kommentera

      Annonser

      Kollapsa

      Working...
      X