Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Brand i byggnad: intervjufilmer om speciella bränder

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Brand i byggnad: intervjufilmer om speciella bränder

    I detta ämne samlas filmer där det brinner i olika typer av bostäder, kommersiella eller industriella byggnader (structural fire) där man sen intervjuat de medverkande brandmännen.

    Nyckelord: brand i byggnad, bostäder, lager, kommersiell byggnad, industriell byggnad
    Senast ändrad av PO; 2022-05-24, 17:58.

  • #2
    Brand i frälsningsarméns lokaler - största "brand i byggnad" i RCFDs historia, Kalifornien - 2020

    I juli 2020 startade en brand i frälsningsarméns lageravdelning och spred sig senare till deras rehabcenter. Elden utplånade hela organisationens donationslager och bostäderna för de 40 män som bodde på rehabcentret.
    I filmen nedan återberättar de brandmän som arbetade den dagen om den största brand i byggnad i Riverside Countys historia.

    Senast ändrad av MM; 2022-05-25, 06:36.

    Kommentera


    • #3
      Brand i byggnad med 11 skadade brandmän, Los Angeles - 2022

      National Fallen Firefighters Association tillsammans med LAFD har gjort en film där vi får följa brandkårens insats och de följande månaderna efteråt vid en händelse där 11 brandmän skadades 2020. Det var en brand där det började lugnt och det sen blev en snabb brandutveckling. Man har klippt ihop filmer från kroppskameror och kombinerat det med intervjuer med brandmännen som var med.

      Orsaken till det snabba brandförloppet var behållare med butangas och lustgas som lagrades olagligt i byggnaden. Lustgas klassas inte som en brandfarlig gas, men vid upphettning bidrar den till brandförloppet på samma sätt som syre. Ungefär 17:30 in i filmen är det filmat hur de som ventilerar upplever när de små lustgasbehållarna rämnar inuti byggnaden.


      Boyd Street from NFFF on Vimeo.

      Senast ändrad av PO; 2022-11-21, 14:56.

      Kommentera


      • #4
        Stor lagerbrand, Girraween NSW, Australien - 2023

        Det är räddningstjänsten som delar filmen där de berättar om insatsen och ger en analys av vad som skedde under branden. När branden var som störst arbetade över 100 brandmän och 20 brandbilar för att stoppa den från att sprida sig till närliggande verksamheter.

        Senast ändrad av MM; 2024-02-28, 07:43.

        Kommentera

        Annonser

        Kollapsa

        Working...
        X