Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Branddetektering

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Branddetektering

    I detta ämne samlas dokument och rapporter som handlar om detektering av brand.

    Nyckelord: brandvarnare rökdetektor värmedetektionskabel värmedetektor
    Senast ändrad av MM; 2023-11-13, 13:46.

  • #2
    Aktiva system för att reducera skadeverkningarna av anlagda skolbränder - 2010

    Ett examensarbete av Alexander Nilsson under sin utbildning till brandingenjör i Haugesund i Norge. Alexander jämför bland annat svenska och norska skolbränder, värmedetektionskablar på fasad respektive rökdetektorer på vind och redogör dessutom för kostnad/nytta för olika typer av åtgärder.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
    Senast ändrad av MM; 2023-11-13, 13:46.

    Kommentera


    • #3
      Fire detection in engine compartments of buses -

      Författare: Johan Rönnblom

      Den här rapporten är gjord för att underlätta fortsatt arbete, som till exempel upprätta en testmetod, för branddetektion i motorrum på bussar. Fokus har legat på bakmonterade motorer eftersom de är mest vanliga. Rapporten är mestadels baserad på information från litteratur, men viss information har även använts från intervjuer med olika busstillverkare och branddetektionstillverkare. Datorsimuleringar med Fire dynamics simulator, FDS 5.5, har också gjorts.
      Branddetektorer kan delas in i fyra huvudgrupper beroende på vad detektorn detekterar. Dessa grupper är flamdetektorer, gasdetektorer, rökdetektorer samt värmedetektorer. Detektorer kan också delas in i undergrupper beroende på hur detektorn detekterar. Dessa grupper är punktdetektorer, linjedetektorer, volymdetektorer och aspirerande detektorer.
      Senast ändrad av MM; 2023-11-13, 13:48.

      Kommentera


      • #4
        Branddetektion i motorrum - 2009

        Detektion av bränder i motorrum på lastbilar är ett komplicerat problem på grund av faktorer så som trånga utrymmen och fluktuationer i motorrummets temperatur, lufthastighet med mera vilket gör det svårt att presentera en entydig lösning på problemet. I rapporten har dessa faktorer i möjligaste mån kartlagts och har därefter analyserats med utgångspunkt i olika sätt att detektera bränder.

        Syftet med rapporten är att för en av Volvos lasbilsmodeller ta fram en detektionslösning där man i god tid ska kunna detektera eventuella förändringar i motormiljön som i sin tur kan resultera i en brand.

        Rapporten är skriven av Jonas Eriksson och Måns Mansoori vid LTH.
        Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
        Senast ändrad av MM; 2023-11-13, 13:49.

        Kommentera


        • #5
          Fire Detection and Fire Alarm Systems in Trains and Aircrafts - 2013

          Författare: Johan Stonegård och Martin Svensk

          The aim of this report is to investigate existing fire detection and fire alarm systems in trains and aircrafts. This is done in order to show useful and interesting solutions that could be applied and implemented in the heavy duty vehicle industry. The aim is also to gather and summarize the latest standards and guidelines within fire detection, train and aircraft industry to ensure an adequate fire detection system and compare what is applied to today’s trains and aircrafts.
          Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
          Senast ändrad av MM; 2023-11-13, 13:53.

          Kommentera


          • #6
            Begagnade och nya brandvarnare vid hastigt uppflammande bränder - 2008

            Författare: Anna Kero

            I detta examensarbete studeras hur gamla brandvarnare, vilka är insamlade från bostäder i Luleå och Boden, fungerar i jämförelse med helt nya och oanvända brandvarnare som kommer direkt från butik. Syftet är att få en uppfattning om de varnare som finns i dagens hushåll fungerar lika bra efter en tids användning som de nya gör direkt efter inköp.

            Då bostäder idag är fyllda av lättantändliga plaster och syntetmaterial som brinner snabbt är målet att denna simulering ska göras på ett sådant sätt att genomförandet efterliknar en hastigt uppflammande brand i inomhusmiljö.
            Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
            Senast ändrad av MM; 2023-11-13, 13:55.

            Kommentera

            Annonser

            Kollapsa

            Working...
            X