Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Samhällsplanering

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Samhällsplanering

    I detta ämne samlas dokument och rapporter som handlar om samhällsplanering.

    Nyckelord: samhällsplanering högriskområde
    Senast ändrad av MM; 2023-11-20, 12:53.

  • #2
    The inoperability I/O model - 2012

    Dagens kritiska infrastruktur blir mer och mer omfattande och komplicerad samt beroende av andra kritiska infrastrukturer. Detta ökar sannolikheten för ett mångfaldigt infrastrukturellt haveri. Utvecklingen mot ett mer komplext samhälle med en ökande grad av ömsesidigt beroende innebär att vi måste förstå varför systemets komplexitet resulterar i ökande sårbarhet.

    I den här rapporten har "the inoperability I/O model" använts i en fältstudie för att utvärdera om det går att tillämpa på svenska villkor och om det är en lämplig metod att beskriva beroendeförhållanden.

    Rapporten är skriven av Linn Svegrup vid LTH.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
    Senast ändrad av MM; 2023-11-20, 12:56.

    Kommentera


    • #3
      Tillämpning av ALARP-principen i riskanalyser utförda vid fysisk planering - 2014

      Denna rapport sammanställer hur ALARP tillämpas inom fysisk planering. Resultanten är baserade på intervjuer med större aktörer aktiva inom branschen, samt genom granskning av tidigare utförda riskanalyser från olika delar av landet.

      Syftet med rapporten är att ge en nyanserad bild av hur ALARP-principen tillämpas i nuläget, och visa på skillnader och likheter med den teoretiska bakgrunden till ALARP. Syftet är också att sammanställa de styrkor och svagheter som finns i tillämpningen idag, samt presentera tänkbara förbättringsmöjligheter och utvecklingsområden.

      Rapporten är skriven av Johan Magnusson vid LTH.
      Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
      Senast ändrad av MM; 2023-11-20, 12:54.

      Kommentera


      • #4
        Varför bor människor i högriskområden? En fältstudie i Samar, Filippinerna - 2017

        Författare: Simon Helander & Samuel Gren

        Sammanfattning: Det övergripande målet för denna studie är att undersöka anledning till varför människor bor i högriskområdet Samar på Filippinerna. Studien försöker även svara på hur skolans nuvarande utbildning kring reducering av katastrofrisk påverkar samhällets kunskap inom området. Slutligen förs det en diskussion kring hur resultatet från varför människor bor i högriskområden kan användas till att förbättra samhällsplanering.

        Studien använder sig av en kvalitativ metodik som kallas grounded theory. Detta innebär att en teori skapas helt utifrån insamlade data. Data inhämtas genom semi-strukturella intervjuer från två olika samhällen på ön Samar, östra Filippinerna.
        Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
        Senast ändrad av MM; 2023-11-20, 12:55.

        Kommentera

        Annonser

        Kollapsa

        Working...
        X