Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Dammexplosion

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Dammexplosion

    I detta ämne samlas dokument och rapporter som handlar om dammexplosioner.

    Nyckelord: damm dammexplosion
    Senast ändrad av MM; 2023-11-20, 13:30.

  • #2
    Brännbart damm och riskhantering inom processindustri - 2008

    Inom processindustri där det förekommer explosionsfarlig atmosfär till följd av brännbart damm kan det inträffa dammexplosioner. Statistiken över inträffade dammexplosioner är bristfällig, både nationellt och internationellt, och mörkertalet antas vara stort. Experter uppskattar att det inträffar en
    dammexplosion dagligen i Europa.
    Syftet med denna rapport är att utvärdera nuvarande europeisk harmoniserad standard (EN 61241-10), amerikansk standard (NFPA 499), företagets Brunicons AB:s arbetsmetodik som behandlar zonklassificering av explosiv atmosfär till följd av brännbart damm och sedan göra en jämförelse mellan dessa tre. Syftet är också att rapporten skall försöka förtydliga risker som existerar och vilka problem som tolkning av gällande lagstiftning och europeisk standard (EN 61241-10) kan leda till.

    Rapporten är skriven av Fredrik Handeland och Martin Ljunggren vid LTH
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
    Senast ändrad av MM; 2023-11-20, 13:39.

    Kommentera


    • #3
      Explosionsrisker med metalldamm - 2017

      Syftet med denna rapport var att studera de risker som finns för dammexplosioner och eventuell brand som kan uppstå i olika tillverkningsprocesser där det bildas metalldamm. Syftet var även att ge en översikt över kunskapsläget kompletterat med försök i laboratorieskala för ett antal olika material. Detta var främst för att få en förståelse för de grundläggande mekanismerna vid en explosion i metalldamm. Målet var att få en bättre bild av frekvens, orsak och verkan i samband med inträffade explosioner med metalldamm samt att de erhållna resultaten kan nyttjas för att förbättra kunskapsläget inom industrin och definiera vilka framtida insatser som behövs för att höja kunskapsnivån ytterligare.

      Rapporten är ett examensarbete skrivet av Stina Dufva & Anton Fast vid LTH.
      Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
      Senast ändrad av MM; 2023-11-20, 13:39.

      Kommentera

      Annonser

      Kollapsa

      Working...
      X