Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Utrymning - rörelseförhindrade

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Utrymning - rörelseförhindrade

    I detta ämne samlas dokument och rapporter som handlar om utrymning för rörelseförhindrade.


    Nyckelord: utrymning rörelseförhindrade utrymningsskylt,funktionsnedsättning rörelsenedsättning utrymningsplats rullstol
    Senast ändrad av MM; 2023-11-23, 10:23.

  • #2
    Utrymningssäkerhet för rörelsehindrade - 2000

    Med hjälp av enkäter och genom förfrågningar hos räddningstjänstpersonal, brandkonsulter och rörelsehindrade söks erfarenheter inom området utrymning av rörelsehindrade. Diskussionerna med de rörelsehindrade leder fram till en kategorisering och studier av litteratur och regler leder fram till olika praktiska försök. Kategoriseringen innebär att deltagarna delas in i grupper innan försöken genomförs. De olika kategorierna är normalgående, gående rörelsehindrad med eller utan gånghjälpmedel, rörelsehindrad i manuell rullstol och rörelsehindrad i elektrisk rullstol.

    För att undersöka utrymningssäkerheten för rörelsehindrade genomförs ett antal försök. Vid försöken deltar sammanlagt 90 personer varav 50 med olika rörelsehinder. Många av deltagarna medverkar i flera försök. De normalgående utgör i försöken en referensgrupp för jämförelse av hastigheter.

    Rapporten är ett examensarbete skrivit av Anna Brand och Malin Sörqvist vid LTH.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
    Senast ändrad av MM; 2023-11-23, 10:21.

    Kommentera


    • #3
      Vägledande markering – för alla? - 2015
      En studie om användning och tolkning av utrymningsskylt till väg anpassad för rörelsenedsatta

      I det här examensarbetet har fokuset legat på att ta fram mer information kring utrymningsskylten för funktionsnedsatta. Syftet med arbetet är att utvärdera den vägledande skylten för funktionsnedsatta till utrymningsvägar som är anpassade för dem. Arbetet är tänkt att skapa ett underlag för förbättring av skylten både vad gäller användandet och utseende. Målet med arbetet är att belysa problemområden vid användning och projektering av utrymningsskyltar. Skylten togs fram för att leda funktionsnedsatta till till utrymningsplatser, evakueringshissar utrymningsvägar anpassade för just funktionsnedsatta. Med hjälp från experter, litteraturstudier samt undersökningar till både konsulter och användare, drogs en del slutsatsater om skylten.

      Rapporten är ett examensarbete skrivet av Mattias Eriksson & Josefin Haglund vid LTH.
      Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
      Senast ändrad av MM; 2023-11-23, 10:22.

      Kommentera

      Annonser

      Kollapsa

      Working...
      X