Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Inventering av programvara för systematiskt brandskyddsarbete

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Inventering av programvara för systematiskt brandskyddsarbete

    I detta ämne samlas information om programvara för systematiskt brandskyddsarbete.
    Inventeringen syftar till att identifiera programvaror/weblösningar som kan stödja kommunal räddningstjänst, kommunal säkerhetssamordnare och kommunalt fastighetsbolag i sitt systematiska brandskyddsarbete.


    Nyckelord: dataprogramm datastöd sba systematiskt brandskydd brandskyddsarbete
    Senast ändrad av SofiaFrindberg; 2010-04-01, 10:34.

  • #2
    Core, Tilläggsdel om skriftlig redogörelse.

    Så här säger Tekis om sin produkt Core angående systematiskt brandskyddsarbete.
    "Med tilläggsmodulen för skriftlig redogörelse kan organisationer och verksamhetsinnehavare lämna in sin redogörelse elektronisk och då förs den automatiskt in i Förebyggande delen för vidare analys, värdering och behandling.
    Skriftlig redogörelse är en webbtjänst som har sitt gränssnitt på www.skriftligredogorelse.se . Hemsidan är en tjänst för de räddningstjänster som har verksamhetssystemet Core med denna tilläggsmodul. Den skriftliga redogörelsen för brandskyddet sparas i en databas och när hela redogörelsen är klarmarkerad kommer uppgifterna att skickas med automatik till en inkorg i Core. Fördelen med att den skriftliga redogörelsen lämnas in via denna sida är att samtliga frågor måste besvaras och man vet när redogörelsen är komplett. Förutom att det blir enklare att behandla dessa ärenden får räddningstjänsten även en god överblick och ett enkelt sätt att få ut statistik.
    För att registrera en skriftlig redogörelse måste uppgiftslämnaren först skapa ett konto och då behövs ett redogörelsenummer som erhålls i ett särskilt utskick från räddningstjänsten. De som hyr av en fastighetsägare och är verksamhetsansvariga erhåller i sin tur redogörelsenummer från ägaren av byggnaden. Om en byggnad har flera verksamheter (ex galleria) kan systemet skapa konton så att varje verksamhetsansvarig kan mata in sin del av redogörelsen. Som redogörelseansvarig (alltså ägare av byggnaden) kan man även redigera uppgifterna.
    Modulen snabbar upp hanteringen av skriftliga redogörelser och ger dig enkla verktyg för värdering av dem. Alla redogörelser kommer in i ett enhetligt format och lagras på objektet. Alla redogörelser värderas automatiskt av Core men kan även värderas manuellt."
    Mer information går att hitta på www.tekis.se

    Kommentera


    • #3
      Metis SBA, system för systematiskt säkerhetsarbete

      Säkerhetspartner har ett system för systematiskt brandskyddsarbete där brandskyddsarbetet tydliggörs och knyts ihop. Det ger en samsyn mellan fastighetsägare/innehavare och myndighet.
      Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

      Kommentera


      • #4
        Marsh - Plus, SBA

        Marsh Plus är ett webbaserat program för systematiskt säkerhetsarbete. Programmet omfattar följande moduler:
        • Säkerhetsanalys
        • Produktinventering
        • Tillbud- och skaderapportering
        • Systematiskt brandskyddsarbete
        Programmet är anpassat till de krav som försäkringsbolagen ställer på kommuner samt till lagen om skydd mot olyckor. Till programmet finns en rapportgenerator som gör det möjligt att söka efter uppgifter och ta fram statistik eller göra utskrifter av genomförda analyser och inventeringar m m. Samtliga programdelar har grundinformation från en gemensam objektslista där kommunens fastigheter finns registrerade. Marsh uppdaterar och hanterar service av programmet kontinuerligt.
        Läs mer på www.marsh.se och gå till Marsh Plus.

        Kommentera

        Annonser

        Kollapsa

        Working...
        X