Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Föreläggande - utformning av utrymningstrappa

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Föreläggande - utformning av utrymningstrappa

    I detta ämne samlas föreläggande där man specifikt förelagt om krav på förändring av utrymningsvägarnas vertikala utformning. Det finns liknande förelägganden kopplat till de mer objektsspecifika föreläggandena här på Utkiken, men de som finns här kändes rätt att sortera in här eftersom de är kopplade till utformningen av den bristfälliga utrymningsvägen.

    Nyckelord: utrymningsväg utrymning utrymningstrappa trappa

  • #2
    Överklagat: Utrymningsschakt från idrottslokal inte OK, Hässleholm - 2013

    En styrketräningslokal i källaren i en ishall hade en utrymningsväg via en stege i ett vertikalt schakt. Räddningstjänsten ansåg inte att detta var godkänt medan fastighetsägaren hänvisade till att detta varit godkänt på 60-talet då byggnaden byggdes vilket skulle medföra att det är godkänt även idag.

    Länsstyrelsen gick på räddningstjänstens linje i sak men konstaterade att föreläggandet var för otydligt utformat varför det återvisas till räddningstjänsten för fortsatt handläggning.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera


    • #3
      Överklagat: Trappa för utrymmande var inte utförd enligt AFS, Malmö - 2014

      En utrymningstrappa i en idrottshall var inte utförd i enlighet med Arbetsmiljöverkets krav enligt AFS 2009:2. Enligt räddningstjänsten kunde detta medföra fallrisk i trappan under utrymning. Fastighetsägaren ifrågasatte kravet i föreläggandet då BBR säger att trapporna bör vara utformade på ett särskilt sätt medan Arbetsmiljöverket ställer ska-krav. Ägaren undrar om de ska uppfylla Boverkets regler eller Arbetsmiljöverkets regler.

      Länsstyrelsen ger räddningstjänsten rätt i sitt föreläggande.
      Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

      Kommentera

      Annonser

      Kollapsa

      Working...
      X