Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Radiostörningar på grund av lysdiodblåljus?

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Radiostörningar på grund av lysdiodblåljus?

    Jag har fått in en fråga från Nerike om det finns någon som känner igen att det kan bli problem med radiostörningar på grund av den nya typen av lysdiod-blåljus. Man har upplevt att det på flera installationer av nya blåljusramper så har räckvidden på 80-MHz radion kraftigt minskats plus att det blir mycket störningar.

    Svara antingen här eller skicka en e-post till po@utkiken.net

  • #2
    Radiostörningar pga lysdioder

    Hej!

    Har ingen egen erfarenhet men har hört talas om fenomenet och då har det varit de som "roterar" som påståts vållat fenomenet. Vanliga blink har vi inte haft problem med.

    Erik Klingström
    Gästrike

    Kommentera


    • #3
      Blåljusproblem

      Vi har ochså stött på problem med diod-blåljus som stör radiotrafiken, felet uppstår efter en stunds körning under utryckning i form av irriterande störningar som helt slår ut radiotrafiken på aktuell kanal. Diverse komponenter har bytts ut i armaturen (Nanopuls, Federal signal vama, serie 9000 ) men felet återkommer,så vårat problem är ej löst än !!
      Blåljuset sitter på Insatsledar-fordon (Volvo S70 ), på större fordon finns ej dessa ljus.

      Ove Jansson
      Räddningstjänsten Sala.

      Kommentera


      • #4
        Problem även i Flen

        Jag läste om Nerikes problem med lysdiodsblåljusen och radiokommunikation.
        Jag jobbar själv i Flen som brandman på lediga stunder, och där har vi stora problem med detta. I princip går det inte att prata i radion samtidigt som blåljus och siren är påslagna. Fabrikatet på de nya bilarnas blåljus är Nanopuls.

        Däremot tror jag inte bara att det är blåljusens fel, utan när siren slås på förstärks störningen ytterligare. I den nya räddningsbilen bör man slå av framförallt ljud men också ljusanordning för att kunna föra ett samtal över radion.

        Kommentera

        Annonser

        Kollapsa

        Working...
        X