Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

CRS var bilen har sina krockkuddar erfarenhet?

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • CRS var bilen har sina krockkuddar erfarenhet?

    Är det någon som har erfarenhet av CRS. Programmet där man kan skriva in ett registreringsnummer och hela bilen kommer i genomskärning, man ser placeringen av batteri, krockkuddar, gasbehållare mm. Vilken sorts dator används i bilen, är det en stötsäker värsting eller funkar en medioker dator? Vilka plus och minus finns om detta program. MVH Anders Haglund Räddningstjänsten Västra Blekinge
    Anders.haglund@raddning.com

  • #2
    Hej, vi har kört CRS i drygt ett år för test och utvärdering. Vi använder vår ordinarie dator som är en ruggad panasonic CF-19. En slutsats är nog att det krävs en ruggad med bra skärm då man för att ha rejäl nytta av informationen behöver ta datorn ur bilen och läsa i både regn oh solsken, det funkar inte med en standard dator.
    Än så länge har nyttan inte varit särskilt stor, vi tror dock med att antalet mer komplicerade bilar framförallt vad gäller bränslesystem så kommer CRS att bli nödvändigt, inte bara vid trafikolyckor utan även vid brand (explosionsrisk) om inte annat av arbetsmiljöskäl.
    Lennart Liljeroth Räddningstjnsten storgöteborg

    Kommentera


    • #3
      Sammanfattning av svar till Karlshamn

      En handfull räddningstjänster kontaktade Västra Blekinge och berättade om sina erfarenheter av att arbeta med CRS, Crash Recovery System.

      Det går inte att dra några generella slutsatser om det är ett bra eller dåligt system av svaren som de fick. Däremot framkommer det att datortypen som CRS körs i är av betydelse. Troligen är det bra att ha en löstagbar dator med pekskärm som är bra att avläsa i dagsljus.

      Västra Blekinge kommer därför troligen att skaffa en utrustning och utvärdera innan man fattar definitivt beslut i frågan.

      Kommentera

      Annonser

      Kollapsa

      Working...
      X