Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Alternativ till tryckluftsapparat

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Alternativ till tryckluftsapparat

    Jag har fått en fråga om hur utbrett användandet av filtermask är på räddningstjänsten i Sverige. Om ni har kommit en liten bit på väg eller om ni har ett fullständigt tänk så får ni gärna dela med er av ert tänk. mejla mig på po@utkiken.net

    Det kommer att samlas här >>>

    Så här skriver Håkan Andersson från Sundsvall om sina tankar:

    "Arbetsmiljön vid räddningstjänstuppdrag är som vi alla vet komplex men ibland känns det som om vi har en lång resa innan vi med gott samvete kan säga att vi förebygger skador och hälsoproblem fullt ut.

    Vid bränder är steget från tryckluftapparat till inget andningsskydd överhuvudtaget alltför långt och tyvärr är det fortfarande vanligt att räddningstjänstpersonal fortfarande 2011 arbetar utan andningsskydd i miljöer som definitivt inte är nyttiga och då framför allt i slutskeendet av en räddningsinsats eller vid restvärdesarbete efter räddningstjänst.

    Varför? Ofta är det säkert frågan om okunskap eller att man medvetet väljer att negligerar riskerna men ibland kanske också en resursfråga. Många organisationer har helt enkelt inte tillräcklig tillgång till material och/eller en serviceorganisation som förmår underhålla en utdragen insats.

    Tryckluftsapparaten är det absolut bästa skyddet som finns att tillgå för att skydda sig mot föroreningar och skall definitivt inte ersättas av skyddsmasker om det är vad som krävs för ett fullgott andningsskydd. Det borde dock finnas rutiner för användande av en alternativ skyddsnivå för miljöer som inte kräver tryckluftsapparat. "
    Senast ändrad av PO; 2016-11-01, 11:35.

Annonser

Kollapsa

Working...
X