Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Sprinkler

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Sprinkler

    I den här tråden postar vi allt om sprinkler och bränder som kontrollerats eller släckts av sprinkler.

  • #2
    Sprinklerstatistik från IDA, räcker det?

    Jag funderar på om inte sprinklerinformationen du efterfrågar, det vill säga sprinkler som löst ut och släckt branden, är ifylld i insatsrapporterna redan? Där finns ju fälten "fanns" och "fungerade". Se om det du efterfrågar finns i den bifigade Excelfilen.

    MSB är duktiga på statistik och samlar in alla insatsrapporter som skrivs ute i landet. Jag bad om att få ut samtliga rapporter där det fanns sprinkler och den hade fungerat. Sen har vi gjort en sekretessgranskning av fritextfältet så att det inte finns namn, telefonnummer och liknande.

    Så egentligen har jag två frågor:
    • Är denna typ av Excelrapport ungefär det du var på jakt efter?
    • Vilka fält från insatsrapporten borde den kompletteras med för att bli optimal?

    När jag vet detta kan jag beställa ut en ny körning, sekretessgranska den och lägga upp den här.

    Om ni är på jakt efter statistik kan jag rekommendera IDA. Om det inte finns där så hjälper MSBs personal gärna till och tar fram det ni eftersöker. Mejla då ida@msb.se

    Givetvis går det bra att efterfråga informationen på Utkiken också. Men jag tror att MSB är både duktigare och snabbare i detta fallet.

    Det som räddningstjänsten borde bidra med, som varit min käpphäst under många år, är ifyllnaden av fritextfältet. Det finns alltför många exempel där det inte går att förstå vad som hänt på platsen på grund av att man inte fyller i fritexten alternativt förkortar ord så att det inte går att förstå. I början av 90-talet när jag programmerade början till det som blev Ikaros satta jag in en text på fritextsidan "Polisen skriver tre sidor om en stulen plånbok, hur många skriver du om en villabrand?" Jag tror inte det hjälpte... Men det kändes bra i själen.

    Angående sekretessgranskning av fritextfältet har jag skaffat erfarenhet av hur mycket arbete det är. Det är inte värre än att MSB skulle kunna sekretessgranska fritexten och därmed på ett smidigare sätt tillhandahålla sökbara rapporter. Man hinner med ungefär 1000 rapporter per timme.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera

    Annonser

    Kollapsa

    Working...
    X