Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Brandingenjörer behöver praktikplatser på räddningstjänsten

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Brandingenjörer behöver praktikplatser på räddningstjänsten

    Det är viktigt för hela räddningstjänst-Sverige att brandingenjörselever får komma ut och praktisera på räddningstjänsten. Hur ska eleverna annars veta vilka intressanta arbetsuppgifter det faktiskt finns i en räddningstjänstorganisation?

    Nu har praktikförfrågan från LTH kommit ut. Ta chansen och visa upp er organisation för eleverna genom att erbjuda praktikplatser. Det är en investering i framtiden!

    Läs mer i den bifogade filen.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

  • #2
    Fler praktikplatser behövs för brandingenjörer

    Det har kommit en vädjan från Brandingenjörsutbildningen i Lund om att det behövs fler sommarpraktikplatser för brandingenjörerna. Sommarpraktiken är väldigt viktig och ligger säkert till grund för många studenters beslut om de ska rikta in sig mot konsultbranschen eller räddningstjänstsidan.
    Så ta chansen och visa upp din organisation för studenterna!

    En fråga som dyker upp från räddningstjänstfolk jag pratat med är att det är svårt för räddningstjänsterna att ge lön åt en praktikant när andra praktikanter inte får lön. En avgörande skillnad är att BI-praktiken inte är studiemedelsberättigad på det viset som andra praktikanters är varför lönen är näst intill avgörande för att en student ska kunna ta en praktikplats. Det är inga stora lönesummor det handlar om. Det ska i princip täcka motsvarigehten till studielånet. Jag bad om ett förtydligande om detta från LTH och fick två dokument som jag bifogat nedan.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
    Senast ändrad av PO; 2013-01-14, 08:32.

    Kommentera

    Annonser

    Kollapsa

    Working...
    X