Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Enkätundersökning om BBR Avsnitt 5 Brandskydd

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Enkätundersökning om BBR Avsnitt 5 Brandskydd

    Hej,

    Jag utför en enkätundersökning som är en del av ett examensarbete för brandingenjörsprogrammet på Lunds Tekniska Högskola och som sponsras av brandkonsultföretaget Holmes Fire i Wellington, Nya Zeeland. Jag vore enormt tacksam om du som har erfarenhet av BBR och förebyggande verksamhet tog några minuter och fyllde i enkäten.

    Under 2012 introducerades BBR 19 som bland annat inkluderade ett omarbetat Avsnitt 5 om brandskydd i byggnader och ett nytt dokument med Boverkets allmänna råd om analytisk dimensionering av byggnaders brandskydd (BBRAD). Denna enkätundersökning, och examensarbetet, syftar till att analysera och utvärdera de nya byggreglerna för brandskydd i Sverige ur ett användarperspektiv. Fokus ligger på de verifierbara funktionskraven i föreskrifterna och förändringar som kom med BBR 19, dock avses alla frågor relatera till de senaste versionerna av dokumenten, exempelvis BBR 20 och BBRAD 3. Målet är att försöka visa om de nya byggreglerna för brandskydd har uppnått en del av de syften och mål som enligt Boverket gav upphov till revideringen av BBR. Målet är också att allmänt undersöka hur byggreglerna upplevs av personerna som använder dem. Parallellt utförs en nästintill identisk undersökning i Nya Zeeland där motsvarande byggregler också reviderades under 2012. Jämförelser kommer att göras mellan de två undersökningarna för att dra lärdomar mellan två länder som ligger långt fram i utvecklingen av analytisk dimensionering för byggnaders brandskydd.

    Här är en länk till enkäten:
    Create and publish online surveys in minutes, and view results graphically and in real time. SurveyMonkey provides free online questionnaire and survey software.


    Medverkande i denna enkätundersökning är frivillig och det finns inga rätt eller fel svar. All kontaktinformation och enskilda enkätsvar kommer behandlas helt konfidentiellt och raderas efter slutförd undersökning. Enkätsvaren kommer endast att användas för forskning och kommer inte att kopplas till individer. Om du har några frågor angående enkäten eller examensarbetet får du gärna kontakta mig. Kontaktinformation finns i slutet av detta meddelande.

    Enkäten bör inte ta mer än 15 minuter att slutföra, och går ut den 5 december 2013. Din medverkan är enormt uppskattad och gynnar både brandskyddsbranschen och det svenska folket. Tack på förhand för din medverkan.

    Med vänliga hälsningar,

    Christofer Wickmark
    E-mail: christofer.wickmark@holmesfire.com
    Senast ändrad av CWickmark; 2013-11-18, 19:52.

  • #2
    Hade även uppskattat om ni kan sprida detta bland kollegor som inte använder Utkiken särskilt ofta.

    Kommentera


    • #3
      Har förlängt svarstiden till den 5 december 2013.

      Kommentera

      Annonser

      Kollapsa

      Working...
      X