Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Signalering vid nödläge???

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Signalering vid nödläge???

    Jag har fått en fråga om det finns någon räddningstjänst i Sverige som har ett system eller en metod för att signalera vid nödläge? I USA har man till exempel stående order om att vid utrymning av en byggnad ska pumpskötaren in och signalera genom att upprepat tuta med högtryckshornet på släckbilen. Men det finns ju många tillfällen som det kan vara aktuellt att signalera om nöd. Har du några tankar om detta så mejla po@utkiken.net

  • #2
    INSARAG Signalling används i vissa sammanhang.

    ---
    Kompletterat av PO med bild som ger exempel på INSARAG signalering vid Urban Search And Rescue

    Klicka på bilden för större storlek

Namn:	        2020-09-29_10-16-40.png
Visningar:	337
Storlek:	162,7 kB
ID:     	63562
    Senast ändrad av PO; 2020-09-29, 09:14.

    Kommentera


    • mskold
      mskold skriver
      Ändra kommentar
      På min station i SSBF har vi delat ut en vanlig visselpipa till samtliga operativa enkelt och billigt, Tanken är inte "Nödläge" men man skall definitivt se upp och kolla vad som är på gång. ex en bil som passerat avspärrning vid T-olycka, farlig situation vid pdv situationer etc. Man kan säga den skall annvändas vid fara.
      Senast ändrad av mskold; 2020-12-28, 18:56. Anledning: felstavning

  • #3
    Nödläge vid skogsbrand, Skåne Nordväst - 2020

    I grundutbildningen för säkerhet vid skogsbrand RSNV lärs ut att signalera med bilens signalhorn vid fara (tagit från USA). Signalen är tre korta följd av ett kortare uppehåll, därefter tre korta igen och ytterligare en upprepning innan ett lite längre uppehåll. Signalen betyder fara, omedelbar återsamling vid släckfordon (för vidare info och order från styrkeledare).

    Samtidigt lite info från andra sidan sundet: "Jag hörde erfarenheter från Danmark där man använt sig av visselpipsignal som varning i skarpa lägen. De som använt den brydde sig inte direkt om hur man signalerade, varningen gick fram ändå."

    Kommentera

    Annonser

    Kollapsa

    Working...
    X