Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Ledningsdokument för räddningsregioner

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Ledningsdokument för räddningsregioner

    I detta ämne samlas dokument som handlar om ledning av räddningstjänst, som är framtagna av de olika räddningsregionerna i Sverige.

    Nyckelord: ledning ledningsdoktrin ledningssystem

  • #2
    Ledningsdoktrin enligt LSO för Samhällsskydd Mellersta Skaraborg - 2022

    Detta styrdokument beskriver hur SMS ledningssystem arbetar med styrning och ledning av räddningsinsatser enligt lagen om skydd mot olyckor. Dokumentet tar sin utgångspunkt i MSBs handbok ”Ett enhetligt ledningssystem”
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera


    • #3
      Ledningsdoktrin med stabstjänst för RÖS-RVS - 2022

      Ledningsdoktrin med stabstjänst för Räddningstjänsten Östra Skaraborg (RÖS) och Räddningstjänsten Västra Skaraborg (RVS), vilka från och med år 2022 har överenskommit om ett gemensamt ledningssystem utgående från Myndighetens för samhällsskydd och beredskap (MSB) föreskrift, MSBFS 2021:4 med tillhörande dokument Ett enhetligt ledningssystem för kommunal räddningstjänst (ELS).
      Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

      Kommentera


      • #4
        Ledningsdokument, ledningscentralen Fyrbodal - 2022

        Detta dokument är gemensamt för de räddningstjänstorganisationer (Orust, Mitt Bohuslän, Norra Älvsborg) som samverkar i räddningsledningssystemet Fyrbodal (RLS Fyrbodal) och utgör styrdokument för gemensam syn på räddningsledning vid insats, utbildning och övning. RLS Fyrbodal ansvarar för hela processen avseende händelsevärdering, utalarmering, insatsledning, resursfördelning och uppföljning vid händelser som enligt lag (2003:778) om skydd mot olycka (LSO) definieras som räddningstjänst.
        Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

        Kommentera


        • #5
          Rutin Ledning, Södra Älvsborg - 2023

          Dokumentet är en generell beskrivning över Södra Älvsborgs Räddningstjänstsförbunds ledningssystem. Genom en genomläsning av dokumentet ska läsaren få kunskap om räddningsledningssystemets uppbyggnad, organisationens grundsyn på ledning, förhållningssätt och principer för organisationen och vilka befogenheter respektive funktion/roll har i systemet.
          Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

          Kommentera


          • #6
            Styrdokument räddningsregion södra Sverige - 2022

            Styrdokumentet beskriver de gemensamma förhållningssätten, principerna och tolkningarna avseende ledning av kommunal räddningstjänst utifrån lag om skydd mot olyckor, tillhörande föreskrift om ledning av kommunal räddningstjänst samt handbok ELS.
            Inom räddningsregionen finns tre räddningsledningssystem som benämns Nordväst, Nordost och Syd. Detta styrdokument utgör ett gemensamt ramverk för varje räddningsledningssystem att utgå från i sin utformning, utöver de ramar och inriktningar som ges av räddningscheferna till räddningslednings- systemet. Respektive räddningsledningssystems detaljerade utformning, funktionalitet och styrning beskrivs i separata styrdokument i enlighet med kraven i föreskrift om ledning av kommunal räddningstjänst​
            Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

            Kommentera


            • #7
              Styrdokument räddningsledningssystem syd - 2022

              Styrdokumentet för räddningsledningssystem syd beskriver de gemensamma förhållningssätten, principerna och tolkningarna avseende ledning av kommunal räddningstjänst utifrån lag om skydd mot olyckor1, tillhörande föreskrift om ledning av kommunal räddningstjänst2, styrdokument för räddningsregion södra Sverige3 samt handbok ELS. Styrdokumentet belyser övergripande- och skadeplatsnära ledning. Styrdokumentet består av en huvuddel med tillhörande bilagor.
              Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

              Kommentera


              • #8
                Räddningsledningssystem för södra och mellersta Kalmar län - 2022

                I detta dokument regleras fördelningen av beslutanderätten inom räddningsledningssystemet för de i dokumentet samverkande kommunerna.
                Syftet är att precisera beslutanderätten inom räddningsledningssystemet. Ytterligare precisering av beslutanderätten finns i styrdokument med utgångspunkt från detta dokument eller annan direkt styrning från respektive Räddningschef.​
                Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

                Kommentera


                • #9
                  Styrdokument, Räddningsledningssystem Skåne Nordost - 2023

                  Detta dokument beskriver de gemensamma förhållningssätten, principerna och tolkningarna avseende ledning av kommunal räddningstjänst i räddningsområde Skåne Nordost utifrån lag om skydd mot olyckor, tillhörande föreskrift om ledning av kommunal räddningstjänst, styrdokument för Räddningsregion södra Sverige samt handbok ELS.
                  Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

                  Kommentera


                  • #10
                    Ledningsdoktrin Räddningstjänstsamverkan Småland Blekinge (RSB) - 2021

                    Detta dokument redovisar hur ledning ska tillämpas inom Räddningstjänstsamverkan Småland Blekinge (RSB). Enligt lagen om skydd mot olyckor kap 1 §3 ska ”Räddningstjänsten planeras och organiseras så att räddningsinsatserna kan påbörjas och genomföras på ett effektivt sätt.” En väl fungerande ledning är en förutsättning för ett effektivt resultat av räddningsinsatser.
                    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

                    Kommentera


                    • #11
                      Räddningsledningssystem för Räddningstjänsten Östra Götaland - 2022

                      I detta dokument beskrivs den övergripande ledningen inom Räddningsledningssystem för Räddningstjänsten Östra Götaland och till räddningscentralen anslutna kommuner eller organisationer. Räddningsledningssystemet utgår från Myndighetens för samhällsskydd och beredskap föreskrift och allmänna råd om ledning av kommunal räddningstjänst, MSBFS 2021:4.

                      Räddningsledningssystemet har utformats för att uppfylla de mål för verksamheten som anges i samtliga enligt punkt 1.4 ingående kommuners handlingsprogram för räddningstjänst. Räddningsledningssystemet är dimensionerat för att kunna leda de räddningsinsatser som kan behöva utföras utifrån den riskbild för olyckor som finns i samtliga ingående kommuners handlingsprogram.​
                      Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

                      Kommentera


                      • #12
                        Regionalt ledningsdokument, Räddningsregion östra Svealand - 2021

                        ​Räddningsledningssystemet är den del av räddningstjänstverksamheten som larmar, leder, fördelar resurser samt följer upp räddningsinsatser. Uppdraget omfattar såväl kontinuerlig beredskapshantering som genomförande av enskilda, samtidiga och omfattande insatser.

                        Räddningsledningssystemet ska inte blandas ihop med ledningen av våra organisationers övriga verksamhet.
                        Räddningsledningssystemet hanterar även andra uppdrag enligt avtal, förfrågningar och räddningstjänstorganisationernas egna ambitioner.

                        Detta styrdokument är gemensamt för organisationerna som är anslutna till Räddnings- central Mitt (RCM) och Räddningscentral Stockholms län (RCSL). Detta dokument ligger till grund för Räddningsregion Östra Svealands (RRÖS) gemensamma syn på räddnings- ledning vid insatser, utbildningar och övningar i vår region.​
                        Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

                        Kommentera


                        • #13
                          Beskrivning av ledningssystemet för Räddningsregion Bergslagen - 2023

                          Detta dokument utgör beskrivningen av konstruktionen av och funktionen hos det gemensamma ledningssystemet för Räddningsregion Bergslagen. Dokumentet utgör ett fristående dokument till det samverkanssavtal som utgör den legala grunden för samverkan.​
                          Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

                          Kommentera


                          • #14
                            Bilagor till ledningssystemet RiS styrdokument - 2021

                            RiS är i en samverkan mellan 7 räddningstjänstorganisationer, Gästrike Räddningstjänst, Räddningstjänsten Dala Mitt, Räddningstjänsten Smedjebacken, Räddningstjänsten Rättvik, Räddningstjänsten Ljusdal, Kommunalförbundet Hälsingland samt Norrhälsinge Räddningstjänst. Samverkansområdet består av 18 kommuner och 55 räddningsstationer med en ledningscentral som finns i Falun i SOS Alarms lokaler.
                            Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

                            Kommentera

                            Annonser

                            Kollapsa

                            Working...
                            X