Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Normer och provningsmetoder för elektriska installationer

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Normer och provningsmetoder för elektriska installationer

    I detta ämne samlas kunskap om normer och provningsmetoder för bränder i elektriska installationer.

  • #2
    Certificering av termograförer (Certification of thermographers)

    Sammanfattning:

    Defekta eller överbelastade elektriska installationer kan orsaka överhettning eller kortslutning, vilket kan leda till brand. De kan också öka risken för produktionsstopp. Tidig upptäckt av sådana fel kan hjälpa till att rädda värdefull egendom och eventuellt även mänskligt liv. Termografisk utrustning kommer att bidra till upptäckt och eliminering av överhettning i elektrisk utrustning och kretsar, men för att detta ska ske, är det viktigt att utrustningen hanteras av kvalificerad personal som har erforderlig kompetens och erfarenhet av att utföra termografi .

    En person som har certifierats som en kvalificerad termograför har dokumenterad förmåga att utföra termografi korrekt och effektivt på elektrisk utrustning, det huvudsakliga målet är att förhindra brand uppstår.

    Guideline No 3 2011 F
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera


    • #3
      Brandsäkerhet i reservkraftsaggregat (Fire safety measures with emergency power supplies)

      Sammanfattning:
      Denna riktlinje beskriver praktiska åtgärder som kan vidtas för att minska antalet bränder i samband med utrustning som alstrar ström. Denna riktlinje gäller användningen av fasta och portabla generatorer, och även avbrottsfri kraftförsörjning som ofta används datorinstallationer och tillhörande utrustning. Detta dokument gör inte rekommendationer om tillhandahållande av utrymningsbelysning; lagring av bränsleförsörjningen för generatorer är också undantagna. Avsättningar för dessa poster skall ske i enlighet med nationella standarder och andra riktlinjer

      Guideline No 34: 2015 F
      Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
      Senast ändrad av PO; 2017-05-30, 10:36.

      Kommentera

      Annonser

      Kollapsa

      Working...
      X