Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Normer och provningsmetoder för brandskyddsdokumentation

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Normer och provningsmetoder för brandskyddsdokumentation

    I detta ämne samlas normer och provningsmetoder för brandskyddsdokumentation

  • #2
    Brandskyddsdokumentation (Fire protection documentation)

    Sammanfattning:

    Syftet med denna riktlinje är att ge en enkel och lättillgänglig beskrivning av hur brandskyddsdokumentation ska se ut. Brandskyddsdokumentation ska upprättas av en brand konsult eller någon annan brandteknisk expert. Brandskyddsåtgärderna ska presenteras på särskilda ritningar, brand ritningar. Brandskyddsdokumentationerna kompletterar och sammanfattar den information som anges på ritningarna.

    Avsikten är att brandskyddsdokumentationen ska uppdateras kontinuerligt och ändras allteftersom designen fortskrider. Brandskyddsdokumentation är ett viktigt verktyg för att samordna brandskyddsfrågor i samband med ett byggprojekt bland de grupper av konsulter som är inblandade. (Dessa kan inkludera arkitekten, konstruktören, byggnads konsulten, eleltrikern, etc).

    Brandskydds dokumentation bör utarbetas före byggstart för att beskriva byggnaden som ska byggas. När byggnaden har avslutats, skall dokumentationen ses över för att säkerställa att innehållet överensstämmer med det slutliga resultatet. Brandskyddsdokumentation ska uppdateras kontinuerligt, både när ändringar görs under byggtiden och när förändringar sker efter det att byggnaden är färdig.

    Brandskyddsdokumentation utgör också en grund för övervakning och underhåll som utförs av ägaren eller användaren av byggnaden. Med hjälp av en väl utformad brandskydds dokumentation, kan användaren enkelt förstå hur brandskyddet av byggnaden är arrangerat och hur fungerar. På samma sätt kommer det att ge hjälp under officiell kontroll.

    Brandskyddsdokumentation kommer också att vara till hjälp för att visa hur brandskydd påverkas av förändringar i det arbete som utförs i byggnaden eller genom förändringar i byggnadens utformning.

    De som drar upp brandskyddsdokumentation antar oftast ansvar för den övergripande strategin brandskydd och allmän utformning, medan tekniska konsulter ansvarar för detaljlösningar. Brandskyddsdokumentation ska undertecknas av författare som ansvarar att de lösningar som presenteras överensstämmer med de krav som anges i gällande föreskrifter.

    Brandskyddsdokumentation ska alltid utsättas för en kvalitetsrevision av en tredje person av lämpliga kvalifikationer.

    När det gäller ändringar eller moderniseringsåtgärder bör brandskyddsdokumentation täcka alla berörda delar av byggnaden. Drabbade delarna är brandceller och tillhörande utrymningsvägar som är involverade i förändringar. Brandskyddsdokumentation ska tydligt visa de drabbade delarna och anges vilka konsekvenser förändringarna kommer att få.

    När ändringar görs som har endast en liten effekt på brandskydd, är det inte nödvändigt att göra en fullständig brandskydds dokument. I sådana fall kommer granskningen av ritningarna och en kort brandteknisk rapport från en brandskydds professionell vara tillfredsställande.

    Guidline No 13:2015 F
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera

    Annonser

    Kollapsa

    Working...
    X