Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Normer och provningsmetoder för brandskydd i informationstenik

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Normer och provningsmetoder för brandskydd i informationstenik

  I detta ämne samlas normer och provningsmetoder för brandskydd i informationstenik

 • #2
  Brandskydd i dator- och IT-anläggningar (Fire protection in information technology facilities)

  Sammanfattning:

  Kommersiella och industriella anläggningar, högskolor och universitet, samt kontor är starkt beroende av en väl fungerande deras informationsteknik (IT) utrustning. Denna utrustning är av särskild betydelse på grund av den höga efterfrågan på dess tillgänglighet och dess nyckelroll i produktions- och administrationsprocesser. Fel på sådan utrustning utgör ett allvarligt hot mot företaget. På grund av dess stora betydelse, tar de flesta företag skadeförebyggande åtgärder för IT-utrustning som går utöver rättsliga krav som ställs i bygglagen, yrkes hälso- och säkerhetsföreskrifter etc. Denna riktlinje omfattar både utrustning som är nyinstallerad och befintlig utrustning.

  Notera: Ett exempel checklista ingår i bilaga 7.2. Detta är inte menat att vara uttömmande men ger en allmän undersökning och konstaterar vidare på de enskilda skadeförebyggande åtgärder.

  Skyddsåtgärder bör vara anpassade till den specifika risken och bör definiera:• händelsen som en skyddsåtgärd syftar till att förhindra,• det sätt på vilket en åtgärd skall vara effektiv• omfattningen av den förlust som kan uppstå.

  Skyddet av IT-utrustning ska ha stor betydelse. En tillräcklig säkerhetsnivå kan endast garanteras av ett integrerat koncept. Särskild vikt skall läggas på en vettig kombination av skyddsåtgärder. En stor del av dessa åtgärder är brandskydd; underdimensionering av åtgärderna för brandskydd kan leda till katastrofala förluster.

  CFPA E Guideline No 14 2007 F
  Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
  Senast ändrad av PO; 2017-05-30, 11:04.

  Kommentera

  Annonser

  Kollapsa

  Working...
  X