Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Normer och provningsmetoder för beredskap

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • CFPA-Europe
  svarade
  Beredskapsplan (Emergency plan)

  Sammanfattning:

  Att ta hand om säkerhetssystemen hör till det dagliga arbetet i ett företag eller en institution. Att arbeta medvetet i förväg med frågor om säkerhet istället för lärande efter olyckor som har inträffat kan anses lika viktig som den faktiska produktionen och annan verksamhet på plats. Många olyckor och skador orsakas av felaktig och slarvig beteende människor. Därför är det bästa sättet att förbättra säkerhetssystem för att påverka människors attityder och beteenden. Däremot säkerheten inte blir en praxis i sig utan att ständigt arbeta med det. För ett företag, för att komma igång, en ärlig och synligt engagemang av förvaltningen för att förbättra de övergripande säkerhetssystem och ordna säkra arbetsförhållanden behövs. Betydelsen av den totala säkerheten och varje medarbetares ansvar för att upprätthålla det kan trovärdigt förmedlas genom att hantera och organisera.

  Ett företag eller organisation kan förbättra sina egna säkerhetssystem på många sätt. Vid första är det nödvändigt att vara medveten om riskerna med de vardagliga aktiviteter. Efter att det är möjligt att förhindra olyckor med olika medel. Även genom att göra små saker - till exempel genom att förbättra ordning och renlighet- kan en hel del olyckor och skador undvikas.

  Vid olycksplatsen, spelar enskilda räddningsaktioner viktiga roller. Därför behövs beredskap för frivilliga åtgärder. Mycket kan sparas om till exempel ett nödsamtal kan göras utan dröjsmål och om räddningsåtgärder kan inledas så snart som möjligt redan innan professionell hjälp utifrån kommer.

  Guideline No 25:2010 F
  Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

  Kommentera:


 • CFPA-Europe
  svarade
  Säkra den operativa beredskapen av brandledningssystem (Securing the operational readiness of fire control systems)

  Sammanfattning:

  Brandvarningssystem och system för brandsläckning måste automatiskt identifiera varje brand för att signalera och uppmärksamma alla hotade personer och operativ personal. De kan användas för att aktivera och driva brandskyddsanordningar.

  Ägare och användare av byggnader och anläggningar är ansvariga för att apparater och utrustning som används för struktur, tekniska och förebyggande aspekter av brandskyddssystem och anläggningar skall kunna upprätthållas och är under drift vid alla tidpunkter i enlighet med reglerna. En allmän översikt kan hittas i riktlinje 1: 2002, Intern brandskyddskontroll .
  De tekniska anläggningar för brandskydd bör vara förenliga med state-of-the-art teknik och utformade och underhållas så att de är effektiva och i drift vid alla tidpunkter.

  Guideline No 23:2010 F
  Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

  Kommentera:


 • TMP1
  startade ett ämne Normer och provningsmetoder för beredskap

  Normer och provningsmetoder för beredskap

  I detta ämne samlas normer och provningsmetoder för beredskap

Annonser

Kollapsa

Working...
X