Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Mät kroppstemperatur och överför till rökdykledare

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Mät kroppstemperatur och överför till rökdykledare

    Käka en tablett som innehåller termometer och radiosändare. Kombinera detta med en pulsmätare och skicka över informationen trådlöst till rökdykarledaren. Skapa ett riktvärde när det inte längre är lämpligt att rökdyka och kalla ut rökdykarna när riktvärdet uppnåtts.
    Systemet heter CorTemp och är redan utvecklat: www.hqinc.net/

    Storbritanien har undersökt kroppstemperaturer vid rökdykning och använde ett mått att rökdykning bör avbrytas när kroppstemperaturen är 39 grader: www.utkiken.net/node/6528

    Nyckelord: arbetsmiljö rökdykning kroppstemperatur
    Senast ändrad av PO; 2016-11-24, 13:05.

  • #2
    Ett system som mäter kroppsvärden och överför dessa trådlöst

    Det finns ett system som mäter kroppsvärden och överför dessa trådlöst till någon som kan övervaka värdena.

    http://www.equivital.co.uk/Human%20Performance/

    Kommentera


    • #3
      Att tänka på vid kroppstemperaturmätningar och rökdykning.

      Så här säger Stefan Svensson på Revinge om att mäta kroppstemperatur vid rökdykning, baserat på studier och egna tester:

      " Detta är inte helt lätt. Hudtemperatur (eller i alla fall temperaturen innanför kläderna, vilket inte är samma sak) kan man mäta relativt enkelt. Men jag vet ju inte om jag mäter på rätt ställe: mäter jag på höger arm, så är det kanske vänster arm som är mest utsatt för till exempel strålning."
      ...
      "Dessutom har våra mätningar på skolan visat att förhöjning av kroppstemperatur mycket väl kan fortsätta långt efter att kroppen har utsatts för höga temperaturer (dvs. efter insatsen). Och då är det för sent. Denna fördröjda höjningen av kroppstemperaturen ser man förmodligen inte heller i örat och i synnerhet inte på huden.
      Däremot kan man mäta puls, vilket i vissa fall kan vara ett "sammanfattande" mått på belastningen på kroppen. Men å andra sidan så vet både Du och jag att alla har olika vilopuls och maxpuls (vissa har högre och vissa har lägre) även om man är vältränad. Det är dessutom åldersberoende."
      Senast ändrad av PO; 2010-03-01, 10:28.

      Kommentera


      • #4
        System specifikt för kroppsövervakning av rökdykare

        Zephyr har tagit fram ett system specifikt för rökdykning som övervakar puls, temperatur, andning, rörelsenivå på den övervakade personen. Det överförs trådlöst ut ur byggnaden och presenteras på en lättläst display.

        www.zephyr-technology.com/

        Kommentera

        Annonser

        Kollapsa

        Working...
        X