Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Penna med trådlös överföring!

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Penna med trådlös överföring!

    Detta är egentligen ingen nyhet. Den svenskutvecklade pennan Anoto har funnits i flera år. Det är dock en så smart penna, som skulle kunna göra lägesrapportering, dokumentation och informationsöverföring från skadeplats både snabbare och effektivare att jag vill skriva lite om den här.

    Egentligen är det pappret som är smart. Pennan läser av vart på pappret man skriver och kan översätta det till linjer, bokstäver och figurer. Allt detta kan överföras trådlöst tillsammans med till exempel GPS-koordinater och bilder. Eftersom pappret är smart kan pennan känna igen var på pappret man skriver. Det skulle kunna användas till att man på skadeplats fyller i ett taktiskt insatskort manuellt. Därefter kan automatiskt den ifyllda informationen överföras och sorteras in på rätt ställe i LUPP, insatsrapporter och var man nu vill att det ska hamna. Skisser rökdykarledaren gör kan automatiskt dokumenteras och tidsstämplas. Det finns till och med möjlighet att få handritad information på (särskilt tryckta) kartor att hamn på rätt ställe på den digitala kartan.

    Tillverkaren heter som sagt Anoto och finns på www.anoto.com

    Bifogat finns lite exempel på räddningstjänst och sjukvårdsapplikationer och några andra intressanta.

    Brandkåren i Paris använder tekniken tillsammans med kartor över brandplatsen för att sen skicka information via mobiltelefon.

    I Kalifornien används tekniken i bekämpningen av skogsbränder, även här tillsammans med kartmaterial.

    I Tyskland använder helikopterräddningen tekniken för dokumentation av patientdata

    En applikation i Kalifornien där både ambulans och brandkår använder sig av tekniken för administration och dokumentation av patientdata.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
    Senast ändrad av PO; 2016-11-28, 13:35.

  • #2
    Inkling och apen, nya pennor som för över det du skriver till datorn

    I mitten på september släpper Wacom en penna som kan användas på normalt sätt, men där det man skriver eller ritar sen förs över till datorn. Till skillnad mot pennan jag skrivit om tidigare behöver inte denna penna något specialpapper för att fungera. Det medför både fördelar och nackdelar.

    Länk till info om wacompennan >>>

    Det finns en annan variant av penna som fungerar ungefär på samma sätt. Den heter apen >>>

    Och ytterligare en >>>
    Senast ändrad av PO; 2011-09-26, 13:43.

    Kommentera

    Annonser

    Kollapsa

    Working...
    X