Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Motormännen vill ha räddningskort i alla bilar

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Motormännen vill ha räddningskort i alla bilar

    Motormännens riksförbund har uppmärksammat problematiken med nya fordon och faran för de skadade att det kan ta längre tid att få loss dem.

    Man uppmanar därför bilister att hämta hem och skriva ut ett räddningskort som ska placeras i solskyddet ovanför föraren. Det finns möjlighet att beställa klistermärken att sätta på bilen som ska medvetandegöra räddningstjänsten om att räddningskort finns.

    Det finns flera aspekter på detta:
    Dels måste all personal som åker ut på trafikolyckor känna till att det nu kan finnas denna typ av räddningskort. Dessutom behöver man kanske öva sig på att läsa räddningskorten så att det inte är första gången man ser dem när det är en skarp trafikolycka.

    Kanske kan det vara något för räddningstjänsten att bistå med när man befinner sig ute i samhället och kommunicerar med allmänheten? Att skriva ut räddningskort och dela ut klistermärken som visar på att de finns.

    Läs mer här >>>

    Sen kanske det är så att räddningstjänsten inte ska förlita sig på att var och en har med sig räddningskort utan man kanske ska ha ett eget system i stil med CRS med sig?
    Senast ändrad av PO; 2010-12-20, 14:07.

Annonser

Kollapsa

Working...
X