Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Släck höghusbränder från våningen under. Hero Pipe - 2013

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Släck höghusbränder från våningen under. Hero Pipe - 2013

    Hero Pipe är en amerikansk uppfinning som till att börja med känns helt fel för svenska förutsättningar. Stora mängder vatten som sprutas där man kanske inte har full kontroll på var det landar. Förenklat handlar det om ett strålrör på stång man sticker upp utvändigt och sprutar in genom en öppning på våningen ovanför.

    Klicka på bilden för större storlek

Namn:	        HeroPipe.png
Visningar:	1
Storlek:	463,3 kB
ID:     	38192

    Men om man funderar på vart vi är på väg i Sverige med fler och fler höga byggnader och där kraven på brandskydd ofta handlar om att människor bara ska kunna ta sig ut och byggnadslösningar där det mesta går ut på att byggherrens kostnader måste vara så låga som möjligt (Jo jag vet att höga hus har högre krav på brandskydd än låga hus). Då kanske det kan bli intressant att med stora mängder vatten rädda byggnaden om inte höjdfordon når upp. Och att ge räddningstjänsten möjlighet att släcka bränder där ett helt våningsplan eller flera brinner utan att behöva rökdyka hela vägen.

    Oavsett vilket är det en intressant pryl där man kan styra strålröret på distans och dessutom koppla på en värmekamera för att se om vattnet gör nytta. Kanske är det ett verktyg för att slå ner branden utifrån och som kan göra att en rökdykarinsats underlättas.

Annonser

Kollapsa

Working...
X