Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Forskningsprojekt i USA om framtidens smarta system för brandmän

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Forskningsprojekt i USA om framtidens smarta system för brandmän

    Ett forskningsprojekt i USA ska skapa en forskningsplan för vilken forskning som behövs för att man i framtiden ska kunna använda den teknik som finns idag i framtida system för smart brandsläckning.

    Det handlar alltså om sensorer på brandmän och i byggnader, databaser som utbyter information och system som analyserar befintlig data. Mycket spännande.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
    Senast ändrad av PO; 2016-10-07, 09:00.

  • #2
    Google glasögon för brandmän - 2014

    I forskningsprojektet om smarta system för brandmän visas Google glasses upp som ett exempel på en produkt som kan presentera information snabbt och enkelt på förfrågan. Titta på nedanstående film så ser du hur brandmannen pratar med glasögonen som presenterar informationen han vill ha. Det han ser i sina glasögon är det vi ser i filmen. Det vill säga att det kommer upp tilläggsinfo som en ruta i övre högra hörnet.

    Vill du läsa mer om Google glasses finns det info här >>>

    Senast ändrad av PO; 2016-10-07, 09:00.

    Kommentera


    • #3
      USA satsar på "Wearable technology" för räddningstjänsten - 2016

      Amerikanska Department of Homeland Security, DHS, satsar pengar för att snabba upp utveckling av bärbar teknologi för räddningstjänsten. Det handlar om att stötta företag med bra idéer och att hjälpa dem få ut produkter på marknaden. 2016 satsar man på 10 företag med spännande produkter inom området bärbar/påklädbar teknik.

      Augmate, www.augmate.com
      Augmate utvecklar en plattform för att det ska vara enklare att spåra användare och deras utrustning. Man kan samla in sensordata, kontrollera godkända applikationer och kommunicera med användarna.

      Command Wear Systems, www.commandwear.com
      CommandWear har en enkel och kostnadsseffektiv plattform som kan köras på befintliga smartphones, smartwatches och tablet-datorer och ska öka "situational awareness" och säkerheten för personalen.

      HAAS Alert, www.haasalert.com
      Ett varningssystem som kompletterar siren och blåljus som med hjälp av moderna bilars inbyggda möjlighet att kommunicera samt med appar ska ge bilister som är ute och kör en varning om att utryckningsfordon närmar sig.

      Human Systems Integration, www.humansystemsintegration.com
      Ett system som mäter personalens fysiska status i ett integrerat system som dessutom innehåller bärbar kommunikationsutrustning avsett för fältbruk.

      Lumenus, www.lumenus.com
      Kläder med inbyggda lysdioder och en viss intelligens som gör att personalen syns bättre i mörker.

      LuminAID, www.luminaid.com
      En solcellsladdad belysningsutrustning som väger väldigt lite.

      Pear Sports, www.pearsports.com
      En app som med hjälp av biometriska data från användaren (puls, syreupptagning etc) skapar träningsprogram som ökar långsiktig hälsa för användaren.

      Six15, www.six-15.com
      Glasögon med augmented reality för proffsbruk samt en plattform som kan knyta ihop mjukvara med glasögonen.

      VaultRMS, www.vaultexposuretracker.com
      Med hjälp av biometriska sensorer på brandmän samt möjlighet att manuellt mata in information om larm och övningar sparas data om vad brandmannen utsatts för över tiden.

      Visual Semantics, www.visualsemantics.io
      Mjukvara som integrerar bärbara kameror och heads-up displayer med möjlighet till ansiktsigenkänning och lägesanalyser på en skadeplats.

      Kommentera

      Annonser

      Kollapsa

      Working...
      X