Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Arbete på väg

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Arbete på väg

    I detta ämne samlas rapporter och dokument som handlar om arbetsmiljö och arbete på väg.

    Nyckelord: arbete på väg trafikolyckor

  • #2
    Skarpare lampor och bättre reflexer inte nödvändigtvis bättre, USA - 2021

    Emergency Responder Safety Institute i USA har undersökt effekten av utryckningsfordons reflexer och varningslampor på bilförare som ska passera en olycksplats. Undersökningen ger flera oväntade och intressanta resultat. Bland annat konstaterar man att skarp varningsbelysning med blått och vitt ljus innebär att det är svårare för trafikanter att uppfatta konturerna på brandmän som arbetar på vägen. Rött och orange ljus bländar inte trafikanter lika mycket.
    Reflexer på personal gjorde väldigt stor skillnad. Mindre skillnad, men dock en skillnad gjorde reflexer på fordon. Bra reflexer i kombination med skarpa varningslampor gjorde det svårare för bilförarna att uppfatta brandmännen på vägen.
    En av slutsatserna i rapporten är att det vore värt att vidare undersöka om man ska ha olika styrka på varningsljusen dagtid respektive nattetid.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera


    • #3
      Webinar om vad som är den optimala varningsbelysningen vid arbete på väg, USA - 2024

      En forskare från USA som arbetat i många år med att bland annat förstå hur olika typer av varningsbelysning påverkar räddningspersonalens säkerhet medverkar i ett webinar och berättar om hur man kan göra arbetet på väg säkrare genom en förbättrad varningsbelysning.

      Kommentera

      Annonser

      Kollapsa

      Working...
      X