Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Effektiva lösningar i vagnhallen och larmställsutrymmet

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Effektiva lösningar i vagnhallen och larmställsutrymmet

    I detta ämne samlas exempel på genomtänkta lösningar i vagnhallar och utrymmen för larmställ.

    Nyckelord: larmrum vagnhall påklädning anspänningstid larm larmtablå

  • #2
    Larmrum ger effektiv anspänningstid, Halmstad - 2017

    Halmstad har analyserat vilka moment som är viktiga under anspänningstiden, vilken information som är viktig att förmedla och vem som bör se vad när man klär på sig. Det har resulterat i att tjänstgörande styrka vid passets början hänger fram sin utrustning till ett klädställ som medför att deras tjänst för dagen får den optimala placeringen i förhållande till sina arbetskamrater.
    Till exempel har alla en bra överblick över vagnhalls-TVn med larminformation, styrkeledaren behöver inte skrika över hela vagnhallen utan har sin personal samlad, chauffören har nära till styrkeledaren och insatsledaren har också nära till styrkeledaren. Allt samtidigt som alla kan klä på sig.
    Rummet är helt avskilt mot övriga verksamheter som vagnhall, passage och andra ljud. Dörrar mot annat stängs så man inte störs av annat. SL/IL som ger info om vad vi ska åka med ska höras tydligt.
    Det finns två tv-skärmar som visar DRH-receptet, vilka enheter/förmågor som larmats ut. Positioneringen lokalt som är ner zoomad samt en översikt start-mål. Färdvägen ska vara helt klar, detta har identifierats som något viktigt för att minimera brus som kan orsaka olyckor under framkörning.
    Det finns en kamera samt högtalare så inre befäl ser när man är i larmrummet. Hen kan då tala ut kompletterande information till styrkan som ska åka. Talet kommer endast i detta rum. Samma lösning även på samtliga kranskårer.

    Se lite bilder från upplägget nedan.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
    Senast ändrad av PO; 2017-12-19, 09:49.

    Kommentera


    • #3
      Halmstad kliver fram igen och visar på vilja att utveckla och att resultatet många gånger hänger på detaljerna. Bra Halmstad!
      / Lars Axelsson
      073-7274965

      Kommentera

      Annonser

      Kollapsa

      Working...
      X