Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Videoöverföring från Skadeplats

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Videoöverföring från Skadeplats

    I detta ämne samlas exempel på tekniska lösningar för videoöverföring från skadeplats.

    Nyckelord: film video överföring videoöverföring VMS ledningssystem video management system

  • #2
    System för videoöverföring från skadeplats till inre ledning, Skåne Nordväst 2020

    Räddningstjänsten Skåne Nordväst har under flera år haft ett system för överföring av live video från skadeplats till den inre ledningen. Det är ett system som från början enbart fanns på ledningsfordonen men som efterhand kommer att byggas ut till att även finnas på släckbilarna.

    På varje ledningsfordon finns två nätverkskameror av typen PTZ. PTZ står för Pan, Tilt och Zoom. Det vill säga kamerorna kan från avstånd styras i höjdled och sidled och dessutom zooma. En av kamerorna sitter på taket på fordonet och är en standard kamera för utomhusbruk Det innebär att den klarar av fartvind och regn. Den andra kameran sitter tillsammans med en mikrofon på insidan av bakluckan vilket gör att den inre ledningen kan vara med och lyssna på genomgångar ute på skadeplats och dessutom se vad som plottas på whiteboardtavlorna.

    Routern man använder är en Smart Motion Router ST352 eller ST 355 som kan kommunicera med två olika operatörer simultant och med två simkort per operatör. Detta ger en bra hastighet samtidigt som det ger redundans om en av operatörerna har dålig täckning. Kameror och mikrofon är kopplade mot routern enligt principskissen nedan.

    I ledningscentralen använder man en Video Management Software, VMS, som heter Milestone Xprotect Smart Client.
    www.milestonesys.com/sv/solutions/platform/clients/xprotect-smart-client/
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
    Senast ändrad av PO; 2020-02-17, 09:16.

    Kommentera


    • #3
      Videoöverföring i TAPPS COP - 2020

      TAPPS COP har en funktion för videoflöde. Det fungerar genom att videoströmmen skickas till en central server där den sen syns i ledningssystemet som en ikon i kartan eller som en rad i en tabell över tillgängliga kameror. Detta sätt att hantera videoflöden innebär att alla som är inne i systemet och har rätt behörighet samtidigt kan ta del av video-feeden oavsett var man är lokaliserad.

      Om det finns flera videoströmmar kan man öppna flera fönster samtidigt för att kunna följa dessa.

      Kommentera


      • #4
        Videoöverföring, LiveU, Södra Älvsborg - 2020

        Så här beskriver Henrik Boresäter på Entercast systemet som Södra Älvsborg använder:

        Spindeln i nätet är LiveU servern och LU-central, den tar emot all trafik från mobiltelefoner och sändningsenheter.

        Från servern kommer en signal som går in i deras ledningscentral och där bilden kan väljas och fås upp på deras tv vägg, (Juno)

        Från fältet kan man med hjälp av en app sända livebilder in till LC med ner till 0.8 sekunders Delay ( fördröjning) i HD kvalité, (tvkvalité), man använder befintliga mobiler ( iPhone eller android) ingen investeringskostnad.

        Borås har dessutom en LiveU LU-300 som de kopplar till sin drönare och sänder in bilderna med samma låga Delay om de vill. Man ansluter via HDMI utgången på kontrollen, som finns på de flesta drönare idag, (ex DJI mavic pro osv.) Man kan ansluta vilken bildkälla som helst till LiveU enheten, den klarar av att ta emot de mesta i signal väg.

        När signalen kommit in till LiveU servern, så går det också att få ut en RTMP(s) signal, denna styr vi mot något som heter dals, Dals är en lowlatency lösning som gör att vi kan skicka ut bilden till vanliga mobiler/iPads på olycksplatsen igen med ca 1 sek ytterligare Delay.
        Det här innebär att man kan få en totalt Delay tid på ca 2 sek, och signalen är dessutom krypterad från början till slut.

        Har man en grannstation som också har en liveU server tar det bara ett par sekunder så kan man om man vill dela sina bilder dit vid behov.

        Det här är hur Borås fungerar och hur ett std LiveU system fungerar, vi kan gärna höras av inom kort om du vill att jag förklarar något mer i detalj.

        Priserna börjar från 3500:-/månad ( inkl support 24/7/365, hardware och software update, LU-cnetral, LU-control mm)och sträcker sig över 12 månader men med ngt som kallas breakoutpoint, vilket gör att man kan prova systemet i 4 månader, och sen kliva ur avtalet om man önskar och man betalar bara för den tid man har använt det.


        www.entercast.se
        www.liveu.se
        www.liveu.tv
        www.dals.io
        www.realsprint.com

        Kommentera

        Annonser

        Kollapsa

        Working...
        X