Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Sensorer: Väderstationer för räddningstjänst

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Sensorer: Väderstationer för räddningstjänst

    I detta ämne samlas exempel på väderstationer som kan fungera som en del i ett sensornätverk för räddningstjänst. Det kan röra sig om handburna väderstationer som kan rapportera in data när de används eller mobila väderstationer som finns på fordon eller på stativ. Det kan också vara fast monterade väderstationer utplacerade på strategiska punkter.

    Nyckelord: sensornätverk väderstation väderprognos väderrapport vindriktning relativ fuktighet skogsbrand

  • #2
    Weatherflow Tempest, Vädermätare med artificiell intelligens för säkra prognoser- 2020

    Weatherflow Tempest är en typ av vädermätare som borde vara bra ur räddningstjänstsynpunkt. Den mäter väderdata i form av vindriktning och hastighet, temperatur, nederbörd, relativ fuktighet, lufttryck och ljus. Tempest lär sig vädret på den aktuella platsen och jämför det med prognoserna som finns för platsen. Med hjälp av artificiell intelligens lär sig systemet hur vädret fungerar på den aktuella platsen och kan på det viset förbättra framtida prognoser.

    Tempest för fast placering släpps sommaren 2020. Den typ av vädermätare borde ha en användning till exempel på Seveso-anläggningar, andra riskindustrier eller på strategiskt viktiga platser att kunna få säkra väderprognoser på.

    Det kommer dessutom att släppas en Tempest som är avsedd att användas på tillfälliga platser. Den kommer att ha datakommunikation via wi-fi och mobilnätverk, solceller för automatisk laddning och en del annat som borde göra den perfekt för att ha med i/på ledningsfordon eller för utplacering vid skogsbränder eller utsläpp av farliga ämnen.

    Kommentera


    • #3
      Kestrel FW 5500, för skogsbrand och utsläppsberäkningar

      Kestrel har en hel rad av produkter som används inom skogsbrands och räddningstjänstområdet. Deras produkter som börjar med FW, för fire weather, har funktioner som automatiskt räknar ut och visar Probability of ignition (PIG) och Fine Dead Fuel Moisture (FDFM). Kestrel Link är deras namn på dataöverföringen som finns på vissa modeller.

      FW5500 som de anger som sin räddningstjänstmodell är i grunden handhållen. De har dock flera tillbehör som gör att man kan montera den på stativ och därmed få vindriktining utöver de andra mätvärdena. FW5500 har ett gränssnitt för att kunna automatiskt rapportera in data till spridningsberäkningsprogram typ CAMEO, ALOHA och PEAK.
      Kestrel's fire weather meter line of keep firefighters and first responders safe, offering tools for successful wildfire, hazmat, and urban fire management. Kestrel's fire weather meters are the best in the business.

      Kommentera

      Annonser

      Kollapsa

      Working...
      X