Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Eldrivna brandbilar

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Eldrivna brandbilar

    Eldriven brandbil, Rosenbauer - 2016

    Rosenbauer har en koncept-brandbil som används för att testa teknik och tankar som kan finnas med i framtidens brandbilar. Konceptbilen som finns idag har batteridrift med förbränningsmotor när den ska användas under lång tid. Den kan minska markfrigången till 10 cm för att enkelt nå utrustning när den är parkerad på en skadeplats och den har en robot som kan hjälpa till att förflytta tung utrustning. För något år sedan var den på besök i Göteborg och just nu är den aktuell igen när brandbilen besöker USA.

    Klicka på bilden för större storlek  Namn:	        Rosenbauer_CFT_Concept-Fire-Truck_25.jpg.jpg Visningar:	0 Storlek:	17,34 MB ID:     	57189
    The Concept Fire Truck (CFT) is a foretaste of the firefighting vehicle of the future. The development engineers focused their attention specifically on the vehicle architecture, which emerges when the future requirements of the fire departments are taken into account consistently and without compromising vehicle development.
    Senast ändrad av PO; 2021-02-04, 13:52.

  • #2
    Eldriven minibrandbil, Panasonic - 2020

    Panasonic har tagit fram en eldriven konceptbrandbil som ska kunna ta sig fram inomhus där det är trångt och lågt till tak.
    /PRNewswire/ -- Panasonic in collaboration with Tropos Motors revealed two multi-technology production-ready compact utility commercial vehicles. These...

    Kommentera


    • #3
      Så klokt: Hybrid-brandbil som kör pumpen på batteri

      Jag fick syn på en annons om en ny teknik med batteri i brandbilar som jag fullständigt feltolkade. Det var inte så bra som jag trodde då det "bara" automatiskt stängde ner motorn och gick på batteri under vissa kriterier. Pumpen körs inte på batteri som jag trodde. Men jag hade skrivit en lyrisk text som ändå gav mig en tankeställare om ett bra sätt att börja med elektriska brandbilar. Som därmed alltså inte stämmer.

      Kanske kan den inspirera även om den inte stämmer. / PO

      Pierce har nog slagit huvudet på spiken med att ha ett klokt första steg i att "batterifiera" brandbilar. Med sin Idle Reduction Technology kan man köra pump etc i en timme på batteri. Att slippa ha brandbilen på tomgång eller på lite högre varv när pumpen går är ju inte bara en vinst för den fysiska miljön. Det är ju en höjdare som första steg för att uppnå en skadeplats där man kan prata med varandra och höra varandra även om man råkar befinna sig i närheten av en släckbil.

      Här är en beskrivning av det som det är i verkligheten: https://www.piercemfg.com/innovation...ion-technology

      Kommentera


      • #4
        Berlin provar elektrisk brandbil - 2021

        Berlin provar inom ramen för ett EU-projekt Rosenbauer RT, elektrisk släck- /räddningsbil. Den har en räckvidd på 300 km och klarar av att driva pumpen mellan 60 och 90 minuter på skadeplatsen. När batteriet är urladdat har fordonet en dieselmotor med en 130 liters tank som genererar ström för ytterligare 4 timmars arbete.

        Fordonet testas inom ramen för ett EU-projekt som heter eLHF som beskrivs här >>>
        Elektrisches Lösch-und Hilfeleistungsfahrzeug

        Kommentera


        • #5
          Rosenbauer RT - Elhybrid 2021

          Släckbilen som Berlin provar är en Rosenbauer RT. Rosenbauer har en mer detaljerad beskrivning av hybridbilen i den bifogade filen. En av de många sakerna man har löst i fordonet är elektriskt driven pump. Det medför att man kan ha en tyst omgivning runt fordonet när det är insatser på under en timme. Vid längre insatser går dieselmotorn igång och laddar batterierna.

          Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

          Kommentera


          • #6
            Första elektriska brandbilen i drift i USA, Pierce Voltterra - 2021

            Pierce är en stor brandbilstillverkare i USA som nu har driftsatt den första elektriska brandbilen i Madison, Wisconsin.
            The Volterra Platform of Electric Fire Trucks supports green initiatives with environmentally-conscious fire apparatus that reduce emissions.

            Kommentera


            • #7
              Rosenbauer släpper elektrisk stegbil - 2021

              Rosenbauer har elektrifierat sin 32 meters stegbil byggd på ett Volvo-chassi. Stegbilen har 2 elektriska motorer för att driva bilen och en för att driva stegen. Den har två eller tre batteripack på 66 kWh per styck. Fem kilometers körning, uppställning, tre körningar med stegen och 30 minuters mindre förflyttningar av stegen kräver 20 kWh. Det finns alltså gott om kapacitet. Dessutom kan fordonet kopplas in direkt till ström och laddas under pågående arbete.



              Klicka på bilden för större storlek

Namn:	        csm_DrEhleiter_right_battery_04a_r01_05444bbb1c.jpg
Visningar:	604
Storlek:	15,4 kB
ID:     	69998

              Kommentera


              • #8
                Los Angeles har fått sin första elektriska brandbil, Rosenbauer RTX - 2022

                Nu har Los Angeles fått sin första elektriska släckbil. En Rosenbauer RTX.

                Kommentera

                Annonser

                Kollapsa

                Working...
                X