Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Virtual Reality: Körsimulatorer

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Virtual Reality: Körsimulatorer

    I detta ämne samlas kunskap om körsimulatorer. Främst simulatorer avsedda för räddningstjänstbruk men även andra körsimulatorer kan finnas med här.

    Nyckelord: förarsimulator körsimulator halkkörning utryckningskörning förarutbildning utryckningsförare VR virtual reality
    Senast ändrad av PO; 2020-03-04, 13:39.

  • #2
    VTI utvecklar och säljer körsimulatorer

    VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, bedriver forskning och utveckling bland annat inom förarutbildnings- och simulatorområdet. De kan leverera olika storlekar på simulatorer och genomgående i deras tänk är att nyttiggöra kunskapen som kommer fram i deras forskning genom att arbeta in den i sina simulatorer. På grund av tänket att nyttiggöra forskning specialkonstrueras ofta simulatorerna baserat på målet med simulatorträningen.
    Ambulanssjukvården i Skövde har en simulator och just nu pågår samtal med Polisen om att använda simulatorer i utryckningsförarutbildning.

    Det finns mer information från VTI nedan och om ni vill kontakta dem i frågan så är det Pia Lindström, pia.lindstrom@vti.se, ni ska kontakta.

    Exempel på en mobil simulator de byggt åt älgskadefondsföreningen


    Exempel på avancerade forskningssimulatorer




    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
    Senast ändrad av PO; 2016-06-10, 10:26.

    Kommentera


    • #3
      Körsimulator med plats för befälet i höger fram, FAAC - 2016

      En körsimulator med plats för både förare och befäl och dessutom en funktion som gör att de upplever simulatorn som att de verkligen sitter på två olika platser i fordonet. Se filmen nedan och läs mer här: http://www.faac.com/fireemssimulators.htm


      Kommentera


      • #4
        Körsimulator som spelar in förarens huvudrörelser, Green Dino

        Green Dino är ett holländskt företag som bland annat tillverkar körsimulatorer. Deras räddningstjänstsimulator spelar in huvudrörelserna på föraren vilkert kan användas för att i efterhand utvärdera förarens möjlighet att uppfatta olika trafiksituationer.

        Läs mer här: http://www.greendino.nl/emergency-vehicles.html

        Kommentera


        • #5
          Rosenbauers körsimulatorer

          Rosenbauer har en körsimulator som kallas ERDS, Emergency Responce Driving Simulator, vilken levereras som ett skåp på en typ av lastväxlare.

          Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
          Senast ändrad av PO; 2020-03-04, 13:22.

          Kommentera


          • #6
            Drivesquare nyttjar den egna brandbilen för körsimulering.

            Drivesquare är en förarsimulator där man kör upp den egna bilen på sensorer som känner av åt vilket håll hjulen pekar och på det viset kan man använda organisationens egna bilar för förarträning. Omgivningen presenteras via Virtual Reality i glasögon.

            Deras sajt finns här: http://www.drivesquare.com/evo/



            Kommentera


            • #7
              Är körsimulatorer ett bra verktyg för räddningstjänsten? NUC - 2023

              Nationellt utvecklingscenter i Göteborg, NUC, har tillsammans med Räddningstjänsten Storgöteborg utvärderat om körsimulatorer kan vara ett fungerande lärverktyg för räddningstjänster.

              Projektets mål har varit att via användande och övning i körsimulator undersöka hur testgruppen upplever träning i simulatormiljö, samt hur de resonerar kring simulatorträning som pedagogiskt lärverktyg inom räddningstjänsten.
              Projektet har syftat till att ge förslag på infallsvinklar för räddningstjänsten att resonera kring, utifrån ett eventuellt implementerande av körsimulatorer i sin verksamhet, med meningen att ge sina utryckningsförare bättre möjligheter för förberedelser och träning.
              Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

              Kommentera

              Annonser

              Kollapsa

              Working...
              X