Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Det "nya" tänket om inomhusbrand i USA

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Det "nya" tänket om inomhusbrand i USA

    I den bifogade artikeln beskrivs en del av vad som är på gång i USA vad gäller inomhusbrandsläckning. Mycket av det är känt i Sverige sen tidigare. Men tack vare de stora resurserna som satsas på att komma tillrätta med problemet att många brandmän omkommer under insats tillsammans med att man har lite andra taktiska ingångsvärden och att det faktiskt finns mycket kunskap att börja med så tror jag att det redan finns en del bra kunskap och det kommer säkerligen att utvecklas mer efterhand.

    Artikeln är skriven av UL, Underwriters Laboratories, som är en av de stora brandtest och brandforskningsinstituten i USA.

    Nyckelord: brandforskning brandsläckning brandventilation utveckling insatsmetodik
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

  • #2
    Föredrag på video om "nya tänket" vid inomhusbrand

    Nedanstående videkolipp är från en riktigt intressant föreläsning om vad man kommit fram till än så länge vad gäller inomhusbrandsläckning och brandventilation i USA. Som jag sagt tidigare så är en hel del känt sen tidigare här i Sverige, men det finns absolut saker att fundera över.




    Kommentera


    • #3
      E-utbildning om modern inomhusbrand, FDNY, UL, NIST - 2014

      I USA genomförde man under 2012 en omfattande försöks-serie där man eldade byggnader för att testa taktik och metod vid dagens brand i byggnad. Nu har man tagit fram en e-learning som visar det man kom fram till.

      E-learning >>>

      Försöken genomfördes av Fire Department New York tillsammans med Underwriter Laboratories och National Institute of Standards and Technology.

      Kommentera


      • #4
        Utbildningsfilm om övertändning, Dräger - 2014

        Dräger har gjort en 20 minuters utbildningsfilm om övertändning. Den är intressant då man kopplar ihop de amerikanska brandtesterna som gjorts nyligen med den kunskap som finns om övertändning sen tidigare.

        Kommentera


        • #5
          Video sammanfattar det "nya" tänket, ISFSI - 2014

          International Society of Fire Service Instructors har tillsammans med några andra organisationer gjort en 20-minuters film som sammanfattar det man kommit fram till i USA vad gäller inomhusbrandsläckning de senaste åren. Som jag skrivit tidigare är det mycket som varit känt här sen tidigare, men det finns en del ny kunskap och framförallt lite nya lösningar på gamla problem.

          Kommentera


          • #6
            20 taktiska överväganden vid brand i byggnad, UL - 2015

            USA har legat långt efter Sverige vad gäller kunskap om rumsbränder, ventilation och brandsläckning. Senaste åren har man arbetat intensivt med flera forskningsprojekt för att skaffa kunskap.
            Ett resultat av den forskningen är nedanstående beskrivning av 20 taktiska överväganden som bör ske i samband med brand i byggnad.

            20 taktiska överväganden vid brand i byggnad

            Kommentera


            • #7
              Beskrivning av försöken som ligger bakom "det nya tänket om inomhusbrand", UL - 2016

              I nedanstående filmklipp beskriver UL, Underwriter Laboratories, försöksserie med 30 fullskalebränder och en mängd andra försök med strålrör, strålbilder, ventliationsflöden med mera som ska kunna ge ny data om inomhusbränder. Det är en imponerande anläggning och ett imponerande projekt.

              Kommentera

              Annonser

              Kollapsa

              Working...
              X