Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Utvärdering av en ytlivräddningspinne med lång räckvidd

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Utvärdering av en ytlivräddningspinne med lång räckvidd

    Nu är utvärderingen av Reach and Rescue ytlivräddningspinne färdig. Den utfördes av Uppsala brandförsvar och Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund. Texten nedan är den inledande beskrivningen av projektet.

    Utkiken har fått två kompletta utrustningar Reach and Rescue Pole från Skyskol AB, att lämna ut till räddningstjänster som vill medverka i att utvärdera om detta kan vara något för svensk räddningstjänst.

    Syftet är att göra en objektiv utvärdering av utrustningen och beskriva fördelar och nackdelar med den jämfört med andra metoder som står till buds. Efter genomförda tester, som redovisats skriftligt och i tid, tillfaller utrustningen (värd 21000 kr) den utvärderande räddningstjänsten.

    Utkiken får inte betalt för dessa testerna, utan syftet från Utkikens sida är att bidra till att räddningstjänsten snabbare kan ta till sig eller förkasta denna produkt/metod.

    Tidsmässigt bedömer vi att man behöver lägga en dag på tester och en dag på att skriva en rapport, men ni lägger själv ambitionsnivån i er beskrivning av testerna ni skulle vilja göra.

    Tanken i stort är att utvärdera den ena utrustning som ensamverktyg för en FIP och den andra som ett ytlivräddningsverktyg för en brandstyrka/ytlivräddningsstyrka. Det finns alla möjligheter för den som utvärderar att testa även andra metoder med den tillhandahållna utrustningen. Som jämförelse bör man använda den befintliga metodiken med livboj eller liknande.
    Testerna ska vara färdiga i mitten av maj och kommer att redovisas på Utkiken i nyhetsbrevet i slutet av maj.
    Om din räddningstjänst är intresserad av att medverka i testen så krävs det att ni abonnerar på Utkiken samt att ni skickar in en intresseanmälan före den 8 mars.

    Vi kommer därefter skicka ut en blankett att fylla i där ni beskriver vilka möjligheter ni har att genomföra de olika testerna. Uttagningen görs baserat på era möjligheter att genomföra testerna och baserat på er beskrivning av de tester ni ämnar göra.

    Er intresseanmälan skickar ni till po@utkiken.net

    Senast ändrad av PO; 2013-05-26, 17:21.

  • #2
    Uppsala utvärderar ytlivräddningsverktyg, Reach and Rescue

    Uppsala brandförsvar hjälpte till att utvärdera en teleskopiskt utdragbar ytlivräddningspinne som hjälpmedel för FIP eller brandstyrka.

    Deras rapport finns bifogad längst ner tillsammans med stillbillder som togs. Ovanför det finns filmerna Uppsala tog.

    Tack för hjälpen Uppsala!

















    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
    Senast ändrad av PO; 2013-05-26, 18:54.

    Kommentera


    • #3
      SÄRF´s utvärdering av ytlivräddningspinne

      Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund, SÄRF, hjälpte till att utvärdera en teleskopiskt utdragbar ytlivräddningspinne som hjälpmedel för FIP eller brandstyrka.

      Bifogat finns SÄRFs rapport samt lite foton från testerna. Dessutom fick vi ta del av nedanstående filmklipp.

      Tack för hjälpen SÄRF!

      Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

      Kommentera


      • #4
        Ursprungligen postat av PO Visa inlägg
        Nu är utvärderingen av Reach and Rescue ytlivräddningspinne färdig. Den utfördes av Uppsala brandförsvar och Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund. Texten nedan är den inledande beskrivningen av projektet.
        Hur gick testerna med denna och liknande produkter?

        Använder någon rtj dessa typer?
        / Lars Axelsson
        073-7274965

        Kommentera

        Annonser

        Kollapsa

        Working...
        X