Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Planering av transportleder för farligt gods

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Planering av transportleder för farligt gods

    I detta ämne samlas dokument som har med planering av transportleder för farligt gods att göra.

    Nyckelord: farligt gods samhällsplanering transportleder för farligt gods transportled för farligt gods vägtransport järnvägstransport

  • #2
    Länsstyrelserna i Stockholm, Västra Götaland och Skåne, Riskhantering i detaljplan...

    Länsstyrelserna i Stockholm, Skåne och Västra Götaland tog 2006 fram ett faktablad om riskhantering i detaljplaneprocessen.

    "Det här faktabladet redovisar hur markanvändning, avstånd och riskhantering samspelar i detaljplaner nära transportleder för farligt gods.
    Denna policy är ett gemensamt paraplydokument utarbetat av storstadslänen
    och riktar sig främst till tjänstemän inom kommunala förvaltningar och myndigheter, som arbetar med fysisk planering."
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera


    • #3
      Skåne län, Riktlinjer för riskhänsyn i samhällsplaneringen - 2007

      Länsstyrelsen i Skåne län har utarbetat riktlinjer för riskhänsyn i samhällsplaneringen som berör vägar och järnvägar där farligt gods transporteras.

      Dokumentet tydliggör de grunder Länsstyrelsen avser att tillämpa vid överväganden om säkerhet i samband med granskningen av beslutsunderlag i samhällsplaneringen, främst vad avser nyetablering eller ombyggnation i områden nära transportleder där farligt gods transporteras.

      Riktlinjerna utgör inget krav på hur riskhänsyn skall tas i samhällsplaneringen utan de är snarare avsedda som hjälpmedel för att möjliggöra en tydligare hantering av planärenden och därigenom minska arbetsbördan för Länsstyrelsen i granskningsprocessen. Dessutom vill Länsstyrelsen i Skåne län, genom riktlinjerna, inom länet öka och sprida kunskapen kring riskfrågor i allmänhet och hanteringen av riskfrågor vid samhällsplanering intill leder där farligt gods transporteras i synnerhet. Dokumentet är även utformat så att det är ett hjälpmedel och ett stöd även för dem som upprättar beslutsunderlagen.
      Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

      Kommentera

      Annonser

      Kollapsa

      Working...
      X